(VIDEO) BLIŽE SE BEČKI IZBORI: Svoj glas možete da date i putem izborne karte!
Foto: Wienwillswissen.at

ALTERNATIVNO GLASANJE

(VIDEO) BLIŽE SE BEČKI IZBORI: Svoj glas možete da date i putem izborne karte!

Austrija -
Do 19. septembra već je 31.000 Bečlijki i Bečlija naručilo je elektronskim putem svoje izborne karte, izjavila je Sandra Frauenberger (SPÖ), bečka pokrajinska minsitarka

BEČ - Svako ko ne bude kod kuće 11. oktobra kada se održavaju izbori za gradsku/pokrajinsku skupštinu Beča, imaće mogućnost da glasaju pomoću izborne karte.

Glasanje pomoću izborne karte moguće je ili u nekom drugom glasačkom mestu u drugom delu grada, ili putem pošte, bilo iz drugog mesta u Austriji ili iz inostranstva. Do 19. septembra već je 31.000 Bečlijki i Bečlija naručilo elektronskim putem svoje izborne karte, izjavila je Sandra Frauenberger (SPÖ), bečka pokrajinska minsitarka, koja je zadužena i za izbore za Skupštinu Beča 11. oktobra. Izborne karte se mogu naručiti preko www.wahlen.wien.at

Svi stanovnici Beča sa pravom glasa dobiće ovih dana poštom detaljne informacije o mogućnostima glasanja putem izborne kartice. U pošiljci je priložen i zahtev za izbornom kartom sa povratnim kovertom. Izborne karte će naručiocima biti dostavljane od 23. septembra. One se mogu zatražiti ili pismeno, do 7. oktobra preko interneta (www.wahlen.wien.at), ili lično u izbornim referatima opštinskih skupština u svakoj bečkoj opštini (pažnja, u 4., 6. i 8. bečkom okrugu se izborni referati ne nalaze u zgradama opštinskih skupština, na drugim su adresama), najkasnije do 9. oktobra u podne.

Ko glasa pomoću izborne karte, mora da je pošalje tako da ona stigne izbornoj komisiji u relevantnoj bečkoj opštini najkasnije do 17 časova izbornog dana, 11. oktobra . Karta se može poslati bilo poštom ili kurirskom službom, ili se doneti lično. Svako ko je zatražio i dobio izbornu kartu mora da glasa pomoću nje, pa makar se ipak lično pojavio na svojem glasačkom mestu. Duplikati za izgubljene ili uništene karte se neće izdavati. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefonskom broju 01-52520 (Gradski informacioni centar Beča).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track