ŠAINOVIĆ DAJE ALEKSI SVOJ JUGO! Učesnik Bara želi da se okuša u auto-trkama, tražio savet od doktora ŠAMPIONA!
Foto: Damir Dervišagić

Neočekivani gost stigao u "Bar"

ŠAINOVIĆ DAJE ALEKSI SVOJ JUGO! Učesnik Bara želi da se okuša u auto-trkama, tražio savet od doktora ŠAMPIONA!

Bar -

Proslavljeni srpski automobilista Predrag Šainović posetio je "Bar" i dao podršku našim takmičarima u borbi za nagradu od 30.000 evra.

Aleksa Barudanov
foto: Damir Dervišagić

On je stigao na žurku koju je organizovala Rada Vasić i izazvao veliku pažnju učesnika rijalitija, koji su imali mnoštvo pitanja o tome kako izgleda trkanje. Šainović je po profesiji lekar, izuzetno cenjen i poznat urolog, a iz rodnog Beograda je otišao u Maribor, gde živi i radi. Trkačku karijeru je veoma uspešno gradio paralelno sa svojom profesijom, vozio je "jugo hibrid", a zatim je istupio na internacionalnu scenu za volanom "tvinga", "reno klija" i "TCR kupre".

Šainović se ubrzo po dolasku u "Bar" upustio u razgovor sa Aleksom Barudanovom, koji je iskazao ogromno interesovanje za auto-sport.

Aleksa Barudanov
foto: Damir Dervišagić

- Koliko je u trkama važno umeće, a koliko snaga automobila? - zanimalo je Aleksu.

- Pre svega moraš da voliš automobilizam, a veoma važna stavka je i talenat. Što se automobila tiče, ti ćeš na stazi imati inženjere i mehaničare koji brinu o tome da ti auto bude perfektno setovan. Tvoje je da im preneseš ono što ti smeta i da prepoznaš gde mogu da se nađu mesta za poboljšanje. U trci moraš da pronađeš idealnu putanju, tačke kočenja, neprekidno moraš da razmišljaš - počeo je priču Šainović.

Aleksa Barudanov
foto: Damir Dervišagić

Aleksu je zanimao sam osećaj u trkačkoj mašini, ali tu znatiželju nije mogao da zadovolji.

- Evo, ja ti nudim moj "jugo", kojim sam se trkao na početku karijere. On je konzerviran i spreman za stazu u svakom trenutku. Daću ti da ga voziš besplatno, jer vidim kako su ti zenice raširile dok pričamo o tome. Mogu da ti pomognem oko nekih finesa, da ti dam neki dobar savet. Pa ko zna, možda se jednom ti i ja budemo trkali na velikoj sceni u ozbiljnim mašinama - velikodušan je bio "najbrži doktor".

Peđa i Aleksa su se na kraju dogovorili da se sretnu posle završetka rijalitija kako bi se dogovorili o detaljima, a utisak koji se stekao je da ćemo mladog Barudanova možda uskoro stvarno gledati na trkačkim stazama.

Rijaliti Bar, Aleksa Barudanov, Kristina Stanković
foto: Printscreen

Kurir.rs/J.K.M.

Bonus video:

30:03

Menadžer Nenad ima problem sa Barovcima, Rade i Dejana napravili šou (E 43. 2. DEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track