KUPILI STAN IZ KOGA JE SNAJPERISTA TREBALO DA PUCA NA ŠKALJARCA: Dvojica Obrenovčana među uhapšenima u Podgorici
Foto: EPA/Boris Pejović

novi detalji

KUPILI STAN IZ KOGA JE SNAJPERISTA TREBALO DA PUCA NA ŠKALJARCA: Dvojica Obrenovčana među uhapšenima u Podgorici

Crna Hronika -

Grupa koja je navodno planirala likvidaciju Podgoričanina Milića Minje Šakovića kupila je stan naspram njegove zgrade iz kog su nameravali da ga ubiju.

Iz tog objekta Šakovića su prema navodima izvora Vijesti nadgledali Nikola Mirić i Jovan Trkulja iz Obrenovca i Podgoričani Jovan Marović i Aleksandar Veljović koji su pre dva dana uhapšeni.

Njih četvorica juče su saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju na štetu Šakovića.

Tokom višednevne istrage, policija je otkrila nekoliko štek stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidaciju jednog od navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana.

Inspektori su pronašli i stan u kom su prema tvrdnjama izvora iz istrage nameravali da se sakriju nakon likvidacije dok ne bude sigurno vreme za bijeg iz države.

Veljović je uhapšen u porodičnoj kući u Zagoriču, Mirić i Trkulja u stanu nadomak kuće Šakovića, a Marović na trećoj lokaciji.

Oduzeto je više komada oružja, municija, nekoliko automobila koje su koristili, motocikl, kriptovani telefoni i predmeti koji "dokazuju da je za Šakovića spreman snajperski nišan".

Istraga o planiranju likvidacije počela je nakon što je policija nedavno dobila informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana, rekao je jedan od izvora Vijesti.

Policajci su prema njegovim rečima kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa.

Šaković se u policijskoj evidenciji vodi kao šef podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana. Izvor iz policije rekao je da sumnjaju da je nalog za ubistvo Šakovića stigao iz kavačkog klana.

Navodno, inspektori proveraju da li je četverac uhapšen u podgoričkom naselju Zagorič povezan i sa krađom Šakovićevog blindiranog "audija", odnosno sa grupom koja ga je ukrala.

Šaković je 15. decembra prošle godine ostao bez blindiranog "audija" - lažni kupci su mu ga ukrali i umesto nekoliko desetina hiljada evra ostavili mu falsifikovani pasoš.

Taj slučaj je u rukama SDT-a zbog sumnje da su Šakovića i tada nameravali da ubiju. Šaković je početkom septembra 2017. godine ranjen, a u tom oružanom napadu ubijen je njegov prijatelj Ivan Nedović. Izvor Vijesti tada je ispričao da je Šaković preživio zahvaljujući bratu Marku koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Njih dvojica odležala su kaznu zbog ubistva sugrađanina Miroja Baošića 2005. godine. Taj Podgoričanin ubijen je iz automatske puške. Tome su prethodili njihovi brojni međusobni vatreni obračuni.

Milić Šaković je i 2012. godine osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track