RANIJE UPUĆIVAN NA PSIHIJATRIJU: Kolega otkriva kakav je Milorad koji je u emisiji uživo pretio da će ubiti ženu i ćerku
Foto: Printscreen/Happy

odmah priveden

RANIJE UPUĆIVAN NA PSIHIJATRIJU: Kolega otkriva kakav je Milorad koji je u emisiji uživo pretio da će ubiti ženu i ćerku

Crna Hronika -

Milorad M. (69) iz Kraljeva uhapšen je u četvrtak uveče, nakon što je u telefonskom uključenju u emisiji "Posle ručka" na TV Hepi poručio da će ubiti suprugu i ćerku!

Pomahnitali Milorad je, na zgražavanje voditeljke i gostiju, ali i svih gledalaca, kazao da bi uživao u tome da presudi svojoj porodici "zato što su ga izbacili iz stana zbog porodičnog nasilja"!

U emisiji "Posle ručka" tema je, inače, bila nasilje u porodici i kad se u jednom trenutku Milorad telefonski uključio u program, niko nije ni slutio da će zapretiti smrću svojoj porodici.

Mirno pretio

- Dobro dan, ja zovem iz Kraljeva, Miša ovde. Slušam sad da pričate o ubistvu ispred Centra za socijalni rad - rekao je Milorad, misleći na zločin iz 2017, kad je Marko Nikolić ubio suprugu i sina u Rakovici, a zatim je mirno dodao:

- Ja imam nameru isto to da uradim. Mislim to ozbiljno da uradim. I da odem u policiju i da kažem: "E ovo sad je nasilje u porodici."

Šokirana voditeljka je zaustila: "Vi hoćete da ubijete svoju ženu i dete?!", ali Milorad je hladnokrvno nastavio svoju priču:

- Nikad ih u životu nisam udario. Zvale su policiju zbog nasilja u porodici, a kad su policajci došli u stan, ja sam spavao. Onda su me isterali iz mog stana, a ja sam taj stan dobio od "Toplane", gde sam radio, dok njih dve nemaju ni dana radnog staža. Sad sam u staračkom domu jer nemam gde, molio sam ih da me prime...

Voditeljka, kad se malo pribrala, pitala je Milorada da se ponovo predstavi, ali punim imenom i prezimenom i u šoku ga opet pitala:

- Jeste li svesni da ste se uključili u program televizije sa nacionalnom frekvencijom i rekli da želite da ubijete ženu i ćerku?!

Milorad je mirno potvrdio:

- Ja to želim iz srca da uradim! Toliko ozbiljno razmišljam o tome. Ali, ako ubijem samo ženu, ćerka će jedva dočekati da proda stan, tako da bih radije obe ubio... Kleo sam ćerku da umre na porođaju, ali ona ne može da ostane trudna, ne da onaj gore da se skotovi razmnožavaju...

Samo nekoliko sati posle emisije policija je pronašla Milorada i uhapsila ga.

- Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će zbog krivičnog dela nasilje u porodici biti saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Kraljevu - saopštila je policija.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti da li će Milorada poslati na psihijatrijski pregled.

Pretio i samoubistvom

Prema nezvaničnim saznanjima, Milorad je godinama u lošim odnosima sa suprugom i ćerkom. Nakon što mu je izrečena mera privremenog udaljenja iz stana zbog porodičnog nasilja, našao je smeštaj u Gerontološkom centru u Mataruškoj banji kod Kraljeva.

- Milorad je već upućivan na Odeljenje psihijatrije Opšte bolnice "Studenica" jer je svojevremeno pretio da će se ubiti. Tada je posle bolničkog zbrinjavanja vraćen u Gerontološki centar na preporuku Centra za socijalni rad, koji je i doneo rešenje da postane naš korisnik, iako je sklon incidentima. U ovakvim slučajevima mi se ništa ne pitamo, ali jasno je da Milorad ima ozbiljnih zdravstvenih problema i da mu je neophodna psihijatrijska pomoć - rekli su nezvanično u Gerontološkom centru. Bivši kolega: Bio je dobar, u šoku sam...

Miloradov poznanik i bivši kolega iz "Toplane" bio je u šoku kad je čuo šta je ovaj ispričao u emisiji na TV Hepi.

- Milorad je jedno vreme radio u Austriji, a do penzije je radio kao majstor i ložač u "Toplani", gde sam i ja bio zaposlen. Godinama nismo u kontaktu, ali pamtim ga kao zaista dobrog čoveka, nikad nije napravio nijedan incident i zato ne mogu da verujem da je sve to rekao u onoj emisiji... Sećam se da mu je žena bila lepa, naočita, možda je pod stare dane poludeo zbog ljubomore, ko zna... - rekao je Miloradov bivši kolega.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja