BRAČNI PAR IZ NIŠA OSUĐEN ZBOG ROBOVLASNIŠTVA: Kardiologa držali kao roba, maltretirali ga i uzimali mu novac!
Foto: Kurir/M.S., Youtube Printscreen

Dobili po 11 godina

BRAČNI PAR IZ NIŠA OSUĐEN ZBOG ROBOVLASNIŠTVA: Kardiologa držali kao roba, maltretirali ga i uzimali mu novac!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Nišu danas je u bližoj istoriji Srbije donesena prva presuda za robovlasnički odnos prema nekoj osobi. Osuđeni su Nebojša Nikolov (46) i njegova nevenčana supruga Dragana Petrović (32) koji su se robovlasnički ophodili prema penzinisanom kardiologu J. G.

Nikolov i Petrovićeva su osuđeni na po 11 godina zatvora.

Sudija Mirko Drašković je u obrazloženju naveo niz rečenica koje su upućene doktoru od 2019. godine do obelodanjivanja ovog slučaja kao što su: kuče jedno uđi u kola, dići ćemo ti porodicu u vazduh i slično. Na izricanju presude je rečeno da su snimci njihovih telefonskih razgovora, svedočenja doktorove supruge Vesne i drugo, dokazali da su J.G. ovo dvoje držali kao roba od koga su uzimali novac, nagovarali ga da se pozajmljuje, a sve kako bi od njega pridobili novčanu korist.

Nikolov pa i sama odbrana su ranije insistirali da se pred sudom pojavi i sam J.G. kako bi dao izjavu, ali to se zbog njegovog duševnog stanja nije dogodilo.

Poznato je da je J.G. prema Nikolovu bio vrlo blagonaklon, da se brinuo za njegovo zdravstveno stanje. Na proteklim ročištima su iznesene neverovatne stvari, potpuno suprotne civilizaciskom ponašanju. Nikolov je navodno dok je J.G. radio u Kliničkom centru u Nišu bio čest gost u doktorovoj ordinaciji.

Po klinici su se pojavila tada razna govorkanja. Rečeno je da je J.G. po odlasku u penziju napustio svoj dom, suprugu, dve kćeri, da je spavao u kolima ispred stana gde živi bračni par, da je bio odrpan, neokupan i slično. Kada bi se vratio kući, spavao je u odelu kako bi što pre stigao da ode kod bračnog para ukoliko ga pozovu. U nekim trenucima spomenuto je da je J.G. Nikolova gledao kao svog sina, ali to svakako nije razlog da se na taj način ponaša prema njemu.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja