TAJNA BELIVUKOVOG KAČKETA! Kurir otkriva zbog čega je vođa surovog klana nosio SPECIJALNU KAPU NA GLAVI! Od nje se nije odvajao
Foto: Zorana Jevtić

saznajemo

TAJNA BELIVUKOVOG KAČKETA! Kurir otkriva zbog čega je vođa surovog klana nosio SPECIJALNU KAPU NA GLAVI! Od nje se nije odvajao

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, koji je uhapšen u velikoj akciji u februaru 2021, dok policija nije došla po njega i stavila mu lisice na ruke, uvek je na glavi nosio kačket, a izvor Kurira otkriva da zapravo nije reč o običnoj, već zaštitnoj kapi!

Prema njegovim rečima, ova vrsta kačketa prodaje se u specijalizovanim radnjama i zbog ojačanja koja ima iznutra štiti glavu od iznenadnih udaraca.

Veljko Belivuk i Marko Miljković
Veljko Belivuk i Marko Miljkovićfoto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Ana Paunković

- Belivuk je stalno nosio na glavi kačket, a zapravo je reč o šlem-kapi koja služi za zaštitu glave od udaraca, jer iako spolja izgleda kao obična kapa, iznutra je obložena školjkom od jake plastike i jastučićima. Praktično, kao da na glavi nosi kacigu koja izgleda kao klasični kačket i na prvi pogled, odnosno za onog ko ne zna, ne odaje utisak bilo kakve zaštite - objašnjava sagovornik Kurira.

Nosio i običan

On dodaje da je malo fotografija vođe kriminalne grupe pre hapšenja na kojima nema crni kačket na glavi.

- Na nekim fotografijama je to običan kačket. Moguće je da je, kada je fotografisan na mestima na kojima je znao da mu ne preti opasnost, zaštitni menjao običnim kačketom kako bi održao imidž nekoga ko ga stalno nosi, a ne iz straha za sopstvenu bezbednost - dodaje sagovornik Kurira.

Prema rečima našeg sagovornika, i pripadnici Belivukovog klana su tokom suđenja priznali da su vođe kriminalne grupe bile zabrinute za sopstvenu bezbednost.

Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

- Navodno, Belivuk je živeo u strahu, a osim zaštitne kape, nosio je i pancir-prsluk, vozio se u blindiranom automobilu, osim kada su hteli da zavaraju tragove pa su koristili druge automobile za izvršenje najtežih zločina - dodaje naš sagovornik. Nekoliko pancira, kako dodaje, zaplenjeno je i prilikom pretresa stanova koje su članovi grupe koristili.

Podsetimo, kriminalna grupa, kojoj bi suđenje pred Specijalnim sudom trebalo da bude nastavljeno u ponedeljak, optužena je za sedam svirepih ubistava. Prema navodima optužnice, oni su žrtve namamljivali, otimali, zatim brutalno ubijali i kasapili u kući strave u Ritopeku. Raskomadana tela ubijenih potom su mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa i ostatke prosipali u Dunav kako nikada ne bi bili pronađeni.

Nastavlja se suđenje

- Takođe, oni su optuženi i za tri ubistva u Crnoj Gori. U ponedeljak bi svedok-saradnik Srđan Lalić, koji je pristao da svedoči u zamenu za blažu kaznu, trebalo da nastavi da odgovara na pitanja optuženih. Njegovo ispitivanje je završio Miljković, a tek pošto svi ostali pripadnici završe, pitanja bi trebalo da mu postavlja i Belivuk, koji je to ranije najavio - podseća sagovornik Kurira.

MERE ZAŠTITE

  • vozio blindirana kola
  • nosio pancir-prsluk
  • nosio zaštitni kačket
  • imao obezbeđenje u zgradi u kojoj je živeo
  • imao najsavremeniji video-nadzor

PRODAJA

U radnjama košta oko 2.000 dinara

Kačket, Veljko Belivuk
foto: Screenshot

Kačket, tj. šilt-kapa, sa unutrašnjom zaštitom od udaraca, može da se kupi u slobodnoj prodaji u specijalizovanim radnjama. Njena cena je oko 2.000 dinara. Kako se može videti na domaćim sajtovima koji je imaju u prodaji, ona je obložena pamukom, dok je unutrašnja školjka od ABS plastike, ima metalne otvore i podesivost kao i svi kačketi, a težina ove kape je oko 30 grama.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Štampano izdanje 28.01.2023.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track