ČISTKA U MUP: Načelnik UKP Dragan Kecman smenjen zbog nerešenih ubistava!
Foto: Nemanja Pančić

Bivši načelnik UKP Beograd vilenio u kancelariji

ČISTKA U MUP: Načelnik UKP Dragan Kecman smenjen zbog nerešenih ubistava!

Crna Hronika -

Dragan Kecman trebalo da bude smenjen još pre šest meseci, ali je ministar prelomio tek nakon traljave istrage ubistva pevačice u Borči

BEOGRAD - Dragan Kecman, dosadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) za grad Beograd, burno je reagovao na vest da je smenjen s tog mesta. On je juče ujutru, kako Kurir saznaje, bukvalno divljao u svom kabinetu u centrali beogradske policije, što je njegove kolege ostavilo u šoku.

- Došao je da pokupi svoje stvari i isprazni kabinet načelnika, a s vrata se videlo da čitava situacija neće biti nimalo prijatna. Dok se pakovao, sve vreme je vikao, a nije zaobišao da pomene ministra policije Nebojšu Stefanovića, kao i načelnika beogradske policije Veselina Milića. Zaposleni koji su tome prisustvovali bili su iznenađeni, jer je Kecman oduvek važio za uglednog i pristojnog policajca - kazao je Kurirov izvor iz policije.Neočekivana smenaKecman je na funkciju načelnika UKP stupio početkom januara prošle godine, ali je smena usledila jer nije opravdao očekivanja nadležnih koji su ga postavili na to mesto.- Glavni zadatak mu je bio da među desetinama nerešenih najtežih krivičnih dela reši i pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, zbog čega je, između ostalog, njegov prethodnik Nebojša Marković smenjen. Ne samo da nije rešio slučajeve koje je nasledio već su se novi nizali jedan za drugim, bez ikakvih rezultata - dodaje naš izvor.Pored Beka, u Kecmana su sve oči bile uprte i zbog rasvetljavanja ubistva humanitarne radnice Ljiljane Šolović na Dorćolu, pekara Savana Burmudžije, koji je likvidiran u pekari „Čarobnjak“ u blizini Centralnog zatvora u Beogradu. Nerasvetljena su i ubistva Aleksandra Bulatovića i Radeta Rakonjca, nekadašnjeg saradnika Željka Ražnatovića Arkana i Luke Bojovića.Borča mu došla glaveNekoliko dana pošto je Kecman došao na ovo mesto likvidiran je član „Kekine grupe“ Miloš Milanović Japi, zatim Cetinjanin Goran Radoman, inače saradnik Darka Šarića.- Nije rešeno ni ubistvo vlasnika noćnih klubova Dragana Jelinića Jelketa, suvlasnika „Pink taksija“ Teodora Gačeše, ubistvo dilera Jovice Radonjića, zatim likvidacija vođe navijača Zabranjenih Aleksandra Joksića, ne zna se ni ko je ubio advokata Vladimira Zreleca na Vračaru, kao ni pevačicu „Granda“ Jelenu Krsmanović, o kojem je istraga od početka vođena traljavo - dodaje naš izvor.I. M. / S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja