Milan je visio na konopcu pored traktora na ulazu u dvorište. Umalo mi srce nije prepuklo Kad smo ga položili kraj traktora i opipao ga shvatio sam da je sve kasno ispričao je Bane Mitić otac tragično preminulog policjaca koji se obesio na imanju gde su živeli njegovi baba i deda

NIŠ - Policajac Policijske stanice Svrljig Milan Mitić (40) pronađen je jutros oko 10 sati mrtav u selu Perišu podno Stare planine.

U niškoj policiji potvrdili su posle uviđaja da je reč o samoubistvu i da nema sumnjivih okolnosti da se radi o zločinu.

milan-mitic-vesanje-samoubistvo-vesanje-policajac.jpg
Dragan Ilic 
Foto: Dragan Ilić

- Nešto posle 8 sati iz Policijske stanice su tražili Milana jer se nije javio na radnom mestu. Znao sam da je predhodnog dana otišao u naše rodno selo Periš da nešto radi oko pčela. Predveče se javio da je završio posao i da sede s društvom da malo popiju. Odmah mi je bilo sumnjivo jer znam da je uvek imao problema posle pića.P oslednji put smo se čuli nešto pre ponoći. Jasno mi je bilo da je pijan ali nisam ni slutio da može doći do nesreće. Kad su me pozvali iz policije, pošao sam u selo da ga potražim. Prizor, za mene kao oca bio je užasan. Milan je visio na konopcu pored traktora na ulazu u dvorište. Konopac je vezao za gredu nadstrešnice na ulazu, popeo se na traktor i skočio. Umalo mi srce nije prepuklo, nisam mogao da shvatim šta se događa. Pomislio sam da može da mu se pomogne i u magnovenju ga zgrabio i uz pomoć prijatelja skinuo sa konopca. Kad smo ga položili kraj traktora i opipao ga shvatio sam da je sve kasno. Njegovo telo bilo je hladno i kruto, što znači da je samoubistvo izvršio još oko ponoći, sa teškom mukom, ispričao je Bane Mitić otac tragično preminulog policjaca.
O tragediji u Perišu obaveštena je policija u Svrljigu a posle nekoliko sati stigla je i uviđajna ekipa iz Niša.

milan-mitic-vesanje-samoubistvo-vesanje-policajac.jpg
Dragan Ilic 
Foto: Dragan Ilić


U Stanici policije tvrde da je Mitić trebalo da se javi na posao. Kurir međutim saznaje da je Mitić bio pod suspenzijom i da je protiv njega vođen disciplinski postupak zbog osionog ponašanja. Na nesreću njemu to nije bila prva suspenzija.

Zbog lošeg ponašanja na poslu, Mitić je suspendovan 2012. i 2014.godine. Između ostalog imao je saobraćajku kada je kolima naleto na motociklistu.Tom prilikom momak i njegova devojka zadobili su teške povrede.

Kurir saznaje takođe da je Mitića predhodnog dana neko obavestio da je disciplinska komisija donela odluku da se udalji s posla. Jedan od starešina je potvrdio za Kurir,da je Mitiću posle niza prekršaja i disciplinskih postupaka,doneto rešenje i potpisan otkaz, o čemu ga je neko obavestio .

Nesrećni policajac iza sebe ostavio je suprugu i dva maloletna deteta sa kojima je živeo u Svrljigu.

D.I.

Otac Bane: Milan je bio preke naravi

Otac Milana Mitića iako skrhan bolom za sinom pokušava da tragediju objasni njegovom prekom prirodom.
- Milan je izabrao najgore rešenje za sebe a potom i za porodicu,za sve nas. Međutim,takav je bio, prek, ljut, hirovit. Nije prihvatao dijalog i da mu se neko suprostavi. Kod kuće je bio miran ali po strani vrlo agresivan.Tome mu je doprineo alkohol. Kad nije pio bio je korektan i pošten. Nije oskudevao ni u čemu. Imao je dobru platu, mi svi imamo penzije i mogli smo lepo da živimo.Nije mi jasno zašto je to učinio osim da je bio pod dejstvom alkohola, kaže Bane Mitić.


Ranjavan na Kosovu

Milan Mitić je u četiri smene kao pripadnik policije boravio na Kosovu. Prilikom jednog obračuna sa albanskim teroristima je ranjen.

- Imao je nekoliko gelera u desnoj strani glave. Neke je sad odneo sa sobom jer mu nisu nikada izvađeni. Bio je neustrašiv i odan poslu ali ta prekost i alkohol su mu bili neprijatelji koje nije mogao da savlada, kaže otac Bane.