Friđeš Balint (41) iz Horgoša, koji je od četvrtka popodne bio u bekstvu, uhapšen danas u blizini mesta Trešnjevac kod Kanjiže, saznaje Kurir.

HORGOŠ - Danonoćna potraga policija za Friđešom Balintom (41) iz Horgoša, osumnjičenim da je ubio majklu Mariju Balint (66) u njihovoj porodičnoj kući u ovom pograničnom mestu - dala je rezultat.

(FOTO) KUĆA SMRTI U HORGOŠU: Iza ovih zidova sin je ubio majku, pa pobegao

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Friđeš Balint uhapšen je danas u blizini mesta Trešnjevac kod Kanjiže. Iako se sumnjalo da je nakon zločina majčinim automobilom marke "Kia" karavan, metalik plave boje, pobegao u Mađarsku, ispostavilo se da se krio na severu Bačke.

horgos-fridjes-balint-kuca.jpg
Saša Urošev 

- Friđeš je lociran na putu između Sente i Kanjiže, kod sela Trešnjevac koje je svega tridesetak kilometara udaljeno od Horgoša. Očekuje se da nakon saslušanja bude poznato šta je Friđeša nagnalo da pdigne ruku na majku i usmrti je - potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

ZLOČIN POSLE PORODIČNE SVAĐE U HORGOŠU: Mariju (66) ubio sin, isprebijano telo pronađeno u krvi

Danas će na mesnom groblju u Horgošu, na večni počinak biti ispraćena Marija Balint. Njeno beživotno telo u lokvi krvi, u četvrtak popodne, pronašao je njen suprug Friđeš Balint. Penzionisani direktor firme "Potiski vodovodi" iz Horgoša, stravičan prizor zatekao je po povratku iz Subotice.

Njegov sin, Friđeš mlađi, imao je psihičke tegobe od kojih se lečio. On je u kući živeo sa majkom i ocem i nije bio oženjen.

(S. Urošev)