OVAKO IZGLEDA DEČAČIĆ (5) NAKON ŠTO JE UPAO U BUNAR DUBOK 32 METRA Lice mu je u ranama, spasioci strahuju zbog jedne stvari VIDEO
Foto: Fadel SENNA / AFP / Profimedia

SPASAVANJE UŠLO U ZAVRŠNU FAZU

OVAKO IZGLEDA DEČAČIĆ (5) NAKON ŠTO JE UPAO U BUNAR DUBOK 32 METRA Lice mu je u ranama, spasioci strahuju zbog jedne stvari VIDEO

Planeta -

Rajan, petogodišnjak iz Maroka, u utorak je pao u bunar dubok 32 metra, a spasioci već danima kopaju rupu paralelnu sa bunarom ne bi li ga spasili. Spasioci očajnički pokušavaju da dođu do dečaka, a došli su u završnu fazu svoje operacije.

Radili su celu noć ne bi li došli do dečaka. Složena operacija traje već danima, a na mestu događaja okupile su se na hiljade ljudi. Strah od odrona učinio je akciju spasavanja još opasnijom.

Prema poslednjim informacijama, spasiocima je ostalo manje od dva metra da dođu do deteta - zbog straha od urušavanja kopaju rukama.

-Ova faza je najvažnija i najkompleksnija, rekao je Abdelhadi Temrani, jedan od spasilaca.

-Skoro smo tamo. Radimo bez prestanka danima i umor je tu, ali cijeli spasilački tim se drži, dodao je Abdesalam Makoudi, jedan od vođa operacije.

Uprkos stravičnom padu, snimci sa kamere spuštene u bunar pokazuju da je dečak ostao živ i pri svesti, iako ima lakše povrede glave.

Podsetimo, spasioci su u bunar spustili masku s kisikom, hranu i vodu, a na licu mesta je i lekarska ekipa spremna da pomogne dečaku. Na mesto događaja stigao je i helikopter koji će ga nakon izvlačenja iz bunara odvesti u bolnicu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track