SPASIOCI IZVUKLI RAJANA IZ BUNARA: Dečak u pratnji roditelja prebačen do obližnje bolnice, ne zna se u kakvom je stanju VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

posle više sati

SPASIOCI IZVUKLI RAJANA IZ BUNARA: Dečak u pratnji roditelja prebačen do obližnje bolnice, ne zna se u kakvom je stanju VIDEO

Planeta -


Posle višednevnih napora, spasilačke službe noćas su konačno izvukle iz 32 metra dubokog bunara dečaka Rajana koji je tamo upao pre nekoliko dana.

Lokalni mediji preneli su da su vojska i policija napravili špalir kroz koji su spasioci preneli dečaka do ambulantnih kola koja će ga prebaciti u bolnici.

Sa dečakom su i njegovi roditelji.

Zvaničnih informacija o stanju deteta za sada još uvek nema.

Nezvanično se pominjalo da ima povrede glave i kičme, ali da je u stabilnom stanju.

Spasilački timovi pre nekoliko sati uspeli su da prokopaju put do dečaka i sa pošalju medicinski tim koji je imao zadatak da ga stabilizuju pre nego što su ga izvukli.

Rajan Avram je u utorak uveče pao u 32 metra dubok bunar ispred svoje kuće u selu Ighran, na severu Maroka što je dovelo do spasilačke misije koju je ceo svet posmatrao bez daha.

Zbog opasnosti da se na njih obruši zemlja, spasioci koji su kopali rupu paralelnu sa bunarom, poslednje metre su rukama prokopavali kako bi došli do dečaka, dok su njegovi roditelji i brojni okupljeni nemoćno gledali i čekali.

Posle višednevne operacije, baba Ali, profesionalni kopač bunara, uspeo je danas posle podne da otvori svojim rukama prolaz za medicinski tim koji je nekoliko sati radio na stabilizovanju dečakovog stanja.

Snimci kamere pokazali su dečaka kako leži nepokretno sa strane, izgrebanog lica. Kiseonik i voda su mu dostavljani crevima sa površine.

Kada je došlo vreme da se dečak iznese na površinu, policija i spasioci su napravili kordon kako bi dečak imao slobodan prolaz do ambulantnih kola gde su ga čekali roditelji.

Uz povike alahu akkbar, bog je velik, pesmu i suze, dečačić je dočekan na površini.

Društvene mreže gore od poruka podrške hrabrom Rajanu i njegovim spasiocima.

Zvaničnih informacija o njegovom stanju za sada nema ali se veruje da je živ

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track