UZNEMIRUJUĆI SNIMAK BRUTALNOG UBISTVA MUŠKARCA IZ MEMFISA: Prvo pucali iz elektrošokera, pa ga tukli pendrecima, a onda PROSLAVILI
Foto: Youtube/ABC24 Memphis

horor

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK BRUTALNOG UBISTVA MUŠKARCA IZ MEMFISA: Prvo pucali iz elektrošokera, pa ga tukli pendrecima, a onda PROSLAVILI

Planeta -

Snimak na kome pet policajca iz Memfisa brutalno udara dvadesetdevetogdišnjeg Afroamerikanca Tajra Nikolsa ugledao je svetlo dana i još više uznemirio američku javnost.

Na snimku se može videti kako policajci, takođe Afroameriknaci Nikolsa udaraju šakama, nogama i pendrecima. Nikols je za vreme batinanja dozivao svoju majku.

Snimaj je takođe pokazao da su policajci prvo jurili Nikolsa i da su ga prostački vređali dok su ga tukli. Nakon što su ga brutalno izudarali, policajci su nasilni čin i proslavili.

Video snimak koji pokazuje da je premlaćivanje mučkarca trajalo tri minuta objavljen je nakon što su policajci u četvrtak optuženi za ubistvo Nikolsa.

Nakon što je prvi policajac Nikolsa izvukao iz vozila u kome se nalazio, može se čuti da je mladić rekao da "ništa nije napravio". Policajci su ga zatim srušili na tlo.

- Šokiraj ga! Šokiraj ga! - zaurlao je jedan od petorice policajaca.

- U redu je, na tlu sam - mirno je rekao Nikols.

- Stvarno ulažete velik napor. Ja samo pokušavam otići kući - dodao je Nikols.

- Prestanite, ništa ne radim - kriknuo je kasnije mladić.

Na snimku se zatim može videti kako Nikols trči, a jedan od policajca na njega puca iz elektrošokera. Policajci su nakon toga potrčali za njim. U poteru su se uključili i drugi policajci, a Nikols je uhvaćen na drugoj raskrsnici. Policajci su ga udarali sa pendrecima nogama i šakama.

Snimke koje su načinile bezbednosne kamere pokazuju da su tri policajca okružila Nikolsa dok je ležao na ulici između policijskih automobila. Četvrti je policajac bio u blizini.

Dva su policajca držala Nikolsa dok se ovaj kretaona tlu, a treći ga je zatim naoko nogom udario u glavu. Nikols je potom skliznuo na tlo, a isti ga je policajac ponovno udario. Četvrti im se policajac potom približio i izvadio pendrek.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track