BOLEST GA SLAMA, A ON JOJ SNAŽNO PRKOSI: Slika legendarnog italijanskog fudbalera koji vodi bitku sa OPAKOM BOLEŠĆU šokirala Italiju!  (VIDEO)
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

NEMA PREDAJE

BOLEST GA SLAMA, A ON JOJ SNAŽNO PRKOSI: Slika legendarnog italijanskog fudbalera koji vodi bitku sa OPAKOM BOLEŠĆU šokirala Italiju! (VIDEO)

Fudbal -

Bivši italijanski fudbaler Đanluka Vijali otkrio je prošle godine da vodi najveću životnu borbu - borbu sa opakom bolešću.

Bivši fudbaler Juventusa i Čelsija otkrio je kako se osećao kada su mu lekari saopštili da boluje od raka.

"Najteže mi je bilo da to saopštim porodici: roditeljima, braći, sestrama, ženi i našim ćerikicama Oliviji i Sofiji. Saznanje da imaš rak donese ti nekakav osećaj srama, kao da si sam kriv što si ga dobio. Želeo sam i dalje da budem onaj Vijali kakvog su svi ranije poznavali. Svoju priču sam želeo da ispričam i u knjizi", otkriva Vijali koji je poslednje mesece provodio na hemoterapijama i zračenjima i sada je njegovo zdravstveno stanje dosta bolje.

foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

"Sada se ponovo osećam fizički kao zver. Međutim, još uvek ne mogu da kažem sa sigurnošću kako će se ova utakmica završiti. Nadam se da će moja priča biti inspiracija ljudima koji sa nalaze na životnim prekretnicama", poručio je legenadrni italijanski fudbaler čija je fotografija posle hemioterapija pomalo šokirala Italiju.

"Nije najvažnije pobediti, nego razmišljati kao pobednik. Život je sačinjen u odnosu 10% od stvari koje nam se događaju i 90% od toga kako se nosimo sa tim. Nadam se da će moja priča pomoći drugima koji imaju probleme. Voleo bih da mi neko dođe i kaže: Ti si razlog zbog kog nisam odustao", objasnio je Vijali.

Vijali je fudbalsku karijeru počeo u Kremonezeu, igrao je sa Sampdoriju, Juventus i Čelsi. 1998. godine je u Čelsiju započeo trenersku karijeru, a nakon Plavaca sa klupe je vodio i Votford. Za reprezentaciju Italije odigrao je 59 utakmica.

Veoma važan duel za plasman na EP igra se večeras (20.45) u Švajcarskoj. Domaćin juri pobedu, dok Irci žele da ostanu neporaženi, čime bi Švajcarce značajno udaljili od prva dva mesta pred dva poslednja kola. Kvota na keca je 1,55, dok je dupla šansa X2 2,46. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Švajcarska - Republika Irska.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track