PARTIZAN TROJKOM NAJAVIO POHOD NA TITULU: Terzić, Rikardo i Milovanović za preokret protiv Dinama iz Batumija!
Foto: Starsport©

zimske pripreme

PARTIZAN TROJKOM NAJAVIO POHOD NA TITULU: Terzić, Rikardo i Milovanović za preokret protiv Dinama iz Batumija!

Fudbal -

Jesenji prvak Srbije u generalnoj probi za nastavak sezone, na pripremama u Turskoj pobedio prvaka Gruzije - 3:1 (2:1)

KRAJ MEČA

Drugo poluvreme

84. minut - GOL - Milovanović je nezadrživ u prodoru i rutinski postiže gol iz blizine, overivši pobedu Partizana - 3:1

76. minut - sprečen opasan kontranapad Partizana, gruibim faulom nad mladim napadačem Milovanovićem, koji je takođe dobio priliku da igra.

74. minut - Šut fudbalera Dinama sa velike udaljenosti, lopta ide pored gola, a Stevanović je to dobro procenio.

63. minut - Gapridanšvili imao veliku priliku za poravnanje rezultata, ali je upropastio.

60. minut - u poslednjih pola sata će igrati Jevtović, Lutovac i Holender

59. minut - slab udarac Terzića iskosa sa desne strane

Iskusni vezista Partizana Saša Zdjelar, koji nosi kapitensku traku umesto odsutnog Lazara Markovića, obavlja veliki posao na sredini terena.

51. minut - odlična odbrana golmana Partizana Stevanovića posle opasnog napada Dinama.

49. minut - udarac Natha, ali dobra intervencija golmana Alavidzea

45. minut - GOL - Rikardo Gomes volej udarcem dovodi Partizan u vođstvo. Ponovo je asistent bio Natho, na atraktivan način petom, a prethodno je dobro skočio levi bek Urošević nakon duge lopte iz kornera sa desne strane - 2:1

37. minut - GOL! Mladi Nikola Terzić donosi izjednačenje, posle asistencije kapitena izraelske reprezentacije Natha. Terzić je iskosa sa desne strane zakucao loptu u mrežu - 1:1

23. minut - Sada je Rikardo mogao do gola, ali je istrčao Alavidzea i sprečio izjednačenje.

22. minut - Jojić je ponovo imao šansu. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u golmana Alavidzea, koji je prebacio loptu preko gola.

11. minut - Partizan umalo da stigne do izjednačenja. Jojić je izveo slobodan udarac, ali je lopta otišla tik iznad prečke.

6. minut - GOL! Dinamo Batumi vodi 1:0. Strelac je Mamušašvili već u prvom ozbiljnijem napadu na meču. Hladan tuš na početku za Partizan - 0:1

4. minut - oprezan početak sa obe strane, bez većih rizika, igra se uglavnom na sredini terena, sve izgleda kao zatišje pred buru!

Teren hotela "Rojal" u Beleku kod Antalije

SASTAVI:

Partizan: Stevanović, Živković, Vujačić, Miletić, Urošević, Zdjelar, Jojić, Natho, Jović, Terzić, Rikardo Gomes. Trener: Aleksandar Stanojević.

Dinamo: Alavidze, Čabradze, Teidi, Azatski, Azarov, Radin, Mamušašvili, Zarija, Gaprindašvili, Bidzinašvili, Jovino. Trener: Gorgi Gegučadze.

Fudbaleri jesenjeg prvaka Partizana u subotu u 15 časova imaju generalnui probu za nastavak sezone, a rival na pripremama u Turskoj je gruzijski Dinamo iz Batumija. Prvak Gruzije je od ove zime jači za Milana Radina, bivšeg vezistu crno-belih. Radin se premestio u batumi iz glavnog grada Gruzije Tbilisija, gde je igrao za tamošnji Dinamo.

Crno-beli su do sada odigrali tri utakmice i to protiv Tikveša (2:1), Bašakšehira (0:1) i Dinama iz Moskve (1:2), a meč protiv gruzijske ekipe biće generalna proba pred nedeljni povratak u Beograd.

Vremenski uslovi u turskom letovalištu juče i danas su znatno bolji od onih koji su vladali u četvrtak, pa je trener Aleksandar Stanojević u petak mogao nesmetano da odradi planirane treninge, a odigravanje današnjeg susreta se ne dovodi u pitanje.

U timu neće biti Danila Pantića, Alksandra Miljkovića i Ivana Obradovića, a ostali igrači su zdravi, pa se očekuje da crno-beli nastupe u sastavu koji je manje-više projektovan da iznese najveći deo tereta u prolećnom delu sezone.

U kvalifikacijama za tadašnji Kup pobednika kupova, daleke 1998. godine, Partizan je eliminisao Dinamo iz Batumija. Posle pobede u prvom meču u Beogradu (2:0), Partizan swe prilično namučio u revanšu u Batumiju, gde je poražen sa 1:0, ali je prošao dalje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track