OVAKO SE DANAS SLAVE GOLOVI: Prst na čelo i oštar pogled! A, saznajte i koje su NAJORIGINALNIJE proslave pogodaka
Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia, EPA/Leonhard Simon, EPA/Peter Powell, Shutterstock

unikatno

OVAKO SE DANAS SLAVE GOLOVI: Prst na čelo i oštar pogled! A, saznajte i koje su NAJORIGINALNIJE proslave pogodaka

Fudbal -

Proslave golova od strane fudbalera uvek su privlačile posebnu pažnju medija, javnosti i navijača.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Većina igrača težila je da bude originalna u proslavi golova, trudila se da izvede nešto novo, što će biti upečatljivo. Ovaj patent najbolje je promovisao Kristijano Ronaldo, koji već godinama unazad na specifičan način proslavlja pogodak. Pre toga, Portugalac je voleo da pokazuje mišiće.

Svedoci smo da su trenutno "in" proslave golova da fudbaleri stave prst na čelo. Tako golove slave Tami Abraham iz Rome, Jošua Kimih iz Bajerna, Bukajo Saka iz Arsenala i Markus Rašford iz Mančester junajteda.

Međutim, ova proslava pogotka nije novijeg datuma, pojavila se još pre nekoliko godina kada su na istovetan ili sličan način golove obeležavali Edison Kavani, Ruben Neves, Hames Rodrigez, Lisandro Lopez, Žoelinton, čak i Andrea Pirlo u svoje vreme.

Sećamo se ranije i Antoana Grizmana i njegovog slova "L" na čelu, kada je kopirao jednog od junaka iz poznate video igrice. Tu proslavu gola kopirao je i naš Nemanja Radonjić dok je igrao za Crvenu zvezdu.

Oni stariji pamte Rodžera Milu i njegov ples u dresu Kameruna na SP u Italiji 1990. godine.

Zatim, Robija Faulera, nekadašnjeg napadača Liverpula, koji je voleo je da "šmrče gol-liniju". Umeo je da nasmeje navijače, ali i da u očaj stavi trenera i čelnike kluba sa Enfilda.

Brazilac Bebeto prvi je lansirao proslavu zvanu "ljuljanje bebe", bilo je to na Mundijalu u Americi 1994. godine, kada je postao otac. Pomagali su mu saigrači iz reprezentacije Romario i Mazinjo, otac Tijaga Alkantare.

Frančesko Toti se uvek trudio da prati trendove, pa je golove znao da proslavi praveći selfi. Nestašni dečko italijanskog fudbala Mario Baloteli, dok je igrao za Mančester siti, voleo je da ispod dresa nosi majicu sa natpisom: "Why Always Me?" (Zašto uvek ja?).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track