(VIDEO) NOVI SKANDAL TRESE SRBIJU Obradović ponovo u glavnoj ulozi, pogledajte SRAMOTU iz Jagodine
Foto: Saša Pavlić

Neverovatne scene

(VIDEO) NOVI SKANDAL TRESE SRBIJU Obradović ponovo u glavnoj ulozi, pogledajte SRAMOTU iz Jagodine

Fudbal -

Iskusni arbitar Srđan Obradović ponovo se našao na udaru javnosti. Ovog puta zbod deljenja pravde na utakmici omladinske lige između Jagodine i Napretka iz Kruševca.

Obradović, koji je u žižu javnosti dospeo zbog suđenja na utakmicama Crvena zvezda - Partizan i Crvena zvezda - Vojvodina, ovog puta se našao na udaru Napretka.

Kruševljani su na svom zvaničnom portalu izdali saopštenje u kome se pitaju po kom šablonu se vrši delegiranje sudija za Omladinsku ligu Srbije, s obzirom da je u utakmici koja je mogla da odluči borbu za opstanak glavni arbitar bio iz istog grada kao i domaći tim.

"U odlučujućoj utakmici 27.kola omladinske lige Srbije,koja je bila derbi začelja, omladinci Napretka podelili su plen sa vršnjacima iz Jagodine, rezultatom 1:1 (poluvreme 0:0). Napredak je veći deo drugog poluvremena igrao sa 9 igrača, jer je u 64. minutu "pocrveneo" Gajić, a samo 3. minuta kasnije i Palurović. Sa 9 igrača protiv njih 12, Napredak je poveo golom Kvekveskirija u 74. minutu, da bi domaći izjednačili već u 77. golom Stojanovića.

Iako je utakmica produžena diskutabilnih šest minuta domaćin nije uspeo da osvoji sva tri boda, što je očigledno bila želja sudije Srđana Obradovića.

Pitanje koje se neizostavno nameće je: po kom šablonu se vrši delegiranje sudija za omladinsku ligu Srbije obzirom da je glavni sudija, koji sudi i Superligu, Srđan Obradović iz Jagodine. Učestvovanje u sportu uči mlade timskom radu, liderstvu, samodisciplini, odgovornosti, toleranciji, razvija njihove veštine savladavanja različitih problema, uči ih istrajnosti, poštovanju autoriteta, razvija radne navike, jača njihov karakter, samopoštovanje i samopouzdanje.

Da li ih već na početku, pretencioznim odlukama ljudi u crnom, treba naučiti da kradu, lažu i simuliraju?!

Da li nam treba takva omladina?", stoji u saopštenju Napretka, objavljenom na sajtu kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track