REM POKRENUO POSTUPAK PROTIV HEPI TELEVIZIJE ZBOG SKANDALOZNIH SCENA: Evo šta ih čeka posle ORALNOG ZADOVOLJAVANJA usred emisije!
Foto: Printscreen/Youtube

ŠOK

REM POKRENUO POSTUPAK PROTIV HEPI TELEVIZIJE ZBOG SKANDALOZNIH SCENA: Evo šta ih čeka posle ORALNOG ZADOVOLJAVANJA usred emisije!

Rijaliti -

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokrenulo je postupak protiv televizije "Hepi" zbog emitovanja šokantne scene.

Produkcija "Hepija" navela je da do oralnog zadovoljavanja u programu uživo nije došlo, već da je bila u pitanju samo igra učesnika Uroša Anđelića, to jest, simulacija, iz REM ističu da je postupak pokrenut i da će se u narednom periodu preciznije znati da li će televizija biti sankcionisana i na koji način.

"Od momenta pokretanja postupka dužni smo, po Zakonu o upravnom postupku, da u roku od osam dana (što je najkraći rok) pozovemo pružaoca medijske usluge na izjašnjavanje. Onda će se oni na sednici izjasniti o učinjenom prekršaju, a Savet odlučuje o eventualnim sankcijama", objasnila je Olivera Zekić ispred REM.

foto: Damir Dervišagić

Kako ona navodi, najveći problem u ovakvim situacijama jeste što REM nema ovlašćenje da sam sporvede sankcije ili odredi kazne za prestupe, pa zato ovakvi sporovi obično predugo traju.

"Da li će i kada biti izrečene mere to se nikad ne zna, jer nema hitnog postupka. Ukoliko služba za nadzor i analizu utvdi da je televizija "Hepi" načinila prestup, onda se sprovode kaznene mere koje mogu biti - opomena, javno upozorenje - gde televizija treba da pročita ono što REM izrekne dva puta u prajmtajmu i jednom objavi u novinama, kao i još dve kaznene mere", kaže Olivera i dodaje:

"Takođe možemo da ih pošaljemo kod sudije za prekršaje, gde obično slučaj zastari, i postoji opcija da se zabrani neki format na 24 časa do mesec dana, ali ni to nije dovoljno efektivna kazna. Dokle god se REM ne omogući da ima ovlašćenje u vidu direktne kazne, neće biti ni adekvatnih sankcija za prestupe medija."

foto: Pritnscreen

Kurir.rs/K.Đ/Blic, Foto: Printscreen/Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja