SKANDAL U ŠKOLI! Otac dečaka: Učiteljica udarila pesnicom mog sina (10) u toaletu!
Foto: Kurir

U Osnovnoj školi „Joca Milosavljević“ u Miloševu, nadomak Jagodine

SKANDAL U ŠKOLI! Otac dečaka: Učiteljica udarila pesnicom mog sina (10) u toaletu!

Društvo -

Lomila mu je lenjire i govorila da sam antihrist i da ću ga se otarasiti kad zaspi isto kao što sam se otarasio njegove majke, priča Nebojša Danković

U Osnovnoj školi „Joca Milosavljević“ u Miloševu, nadomak Jagodine, učiteljica S. J. maltretirala je mog sina P. D. (10), tvrdi Nebojša Danković i dodaje da je sve kulminiralo kada je udarila dete pesnicom u desnu ruku u školskom toaletu.

Otac ističe da je dečak odličan učenik sa svim peticama, ali da trpi nasilje od svoje učiteljice i da je svakodnevno dolazio iz škole pod velikim stresom. A onda se fizički napad, prema njegovim rečima, desio 25. februara.

Mešala se u odnose

- Uplašenog sina sam odveo u Dom zdravlja Jagodina. Oni su pozvali policiju. Posle našeg saslušanja u policiji, škola je sazvala komisiju i učiteljica je obećala da se ništa od toga neće ponoviti i nastavila je sa radom. Dete je istraumirano i trenutno ne ide u školu - priča za Kurir Nebojša, koji se sam brine o sinu nakon smrti supruge:

- Ja nisam poslao dete u školu da ga neko tuče, već da ga obrazuje. Danković ističe da je učiteljica njegovom sinu polomila lenjire govoreći da je to kinesko go*no, iako su kupljeni u knjižari.

- Jednom prilikom je detetu dala domaći zadatak da se pismom obrati babi i dedi, roditeljima pokojne majke, sa kojima nismo u dobrim odnosima. Ona zna to i opet tera dete da se obraća njima. Učiteljica se mešala u naše odnose, vređala me, govorila da sam lažov, a detetu je pričala da sam antihrist i da čekam da zaspi da ga se otarasim kao i njegove majke. Ona aludira da sam ja ubio suprugu! Mene je zvala telefonom i pretila mi: „Videćeš kako će bog sve da ti vrati, gledaćeš svoje dete kako ispašta“.

učiteljica, Miloševo, udarac
foto: Kurir

Direktor Doma zdravlja Jagodina dr Darko Miletić potvrdio je za Kurir da je dete 25. februara došlo na pregled i da ga je pregledala dr Biljana Rančić. - Doktorka je utvrdila da je dete imalo otok na korenu desne šake i da nije moglo da pomera prste od udarca. Detetu je pružena medicinska pomoć, razgovor sa psihologom i obaveštena je policija o slučaju.

Učiteljica ćuti

Iz Policijske uprave Jagodina je saopšteno za Kurir da su obavili razgovor sa ocem deteta, učiteljicom i rukovodstvom škole: - O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad i dostavljen im je izveštaj.

Direktorka škole Snežana Milisavljević nije htela da govori o tome. - Uopšte ne želim da razgovaram na ovu temu - rekla je direktorka i spustila slušalicu.

Na naš poziv isto je odreagovala i dečakova učiteljica S. J. - Ne želim da dajem nikakve izjave povodom ovog slučaja.

Ministarstvo prosvete

Šaljemo inspekciju i pedagoške savetnike

Iz Ministarstva prosvete rekli su za Kurir da nisu bili upoznati sa slučajem dok informaciju nisu dobili od Kurira. Opštinska prosvetna inspekcija će izaći na teren, a angažovani su i pedagoški savetnici koji će izvršiti nadzor. Iz Gradskog centra za socijalni rad Jagodina potvrdili su da ih je policija obavestila o slušaju i da je proces u toku ispitivanja.

Aleksandra Kocić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track