ZA NADRILEKARSTVO JE ZAPREĆENA I KAZNA ZATVORA DO TRI GODINE: Evo dokle se stiglo u postupku protiv Miroljuba Petrovića!
Foto: Printscreen Youtube

pod mač, bato!

ZA NADRILEKARSTVO JE ZAPREĆENA I KAZNA ZATVORA DO TRI GODINE: Evo dokle se stiglo u postupku protiv Miroljuba Petrovića!

Društvo -

Tužilaštvo u Leskovcu je 2019. pokrenulo istragu protiv Miroljuba Patrovića, koji je u javnosti poznat zbog svojih antivakserskih i nadrilekarskih stavova, nakon što ga je Biljana Jovanović javno označila kao odgovornog za smrt njenog brata Slavča Petrova (31). Međutim kako saznajemo, ovaj slučaj još uvek nije dobio epilog.

- Ovaj predmet se nalazi u fazi dokaznih radnji, odnosno u predistražnom postupku i tek kada dokazne radnje budu završene biće doneta tužilačka odluka - rekla je za Kurir portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu Marina Kecojević.

Biljana Jovanović, Miroljub Petrović
foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Podsetimo, Biljana Jovanović, čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara 2019. nakon što su slepo verovali u reči Miroljuba Petrovića, svedočila je da im je Petrović rekao da ni slučajno ne idu lekaru kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu.

Petrović je, kako je sestra pričala, bolesnom mladiću savetovao i da dođe na lečenje u njegov centar, gde ih je jedan dan boravka koštao 120 evra.

Za nadrilekarstvo je po Krivičnom zakoniku zaprećena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track