URNEBESNO, ZEMUNAC OBJASNIO KAKO JE NASTALA TRADICIJA SKIDANJA PATIKA! Svi plaču od smeha kako se nadovezao na OZBILJNU PRIČU
Zemun, Foto: Beoinfo

PA ŠOU

URNEBESNO, ZEMUNAC OBJASNIO KAKO JE NASTALA TRADICIJA SKIDANJA PATIKA! Svi plaču od smeha kako se nadovezao na OZBILJNU PRIČU

Društvo -

Ova interesantna objava privukla je mnogo pažnje

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se objava momka koji je podelio zanimljivost o prolasku Krstaša kroz Zemun.

Priča je delovala vrlo zanimljivo, ali ono što je posebno "začinilo" ovaj post je jedan urnebesni komentar! - Da li ste znali da su Krstaši prolazivši kroz Zemun na putu za Svetu Zemlju 1096. godine dali Zemunu ime "Mallevilla" ili "Zli grad", jer su ih Zemunci opretukli i oduzeli im odeću i oružje kada su Krstaši krenuli da ih pljačkaju, pa su put nastavili goli i bosi? Munze Konza! - glasila je objava koja je, pored toga što je edukativna i vrlo zanimljiva.

zemunci skidanje patika
foto: Printscreen/Twitter

Ova interesantna objava privukla je mnogo pažnje, ali simpatičan komentar jednog Zemunca, sve je nasmejalo.

-To svako "munčeze" zna. Otuda je i potekla tradicija skidanja patika! - napisao je on, a ovo je slatko nasmejalo mnoge.

Podsetimo, devedesetih godina mnogi, mahom mlađu školarci kući su se vraćali bosi jer su ih izuvali i patike im krali stariji "mangubi", a taj trend bio je zastupljen u svim delovima Beograda, a ponajviše u Zemunu i na Novom Beogradu.

Kurir.rs / M.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track