DANI NEMAČKE U BEOGRADU: Uživanje uz pivo i kobasice
Foto: Dragan Kadić

Manifestacija povodom 25-godišnjice ujedinjenja Nemačke

DANI NEMAČKE U BEOGRADU: Uživanje uz pivo i kobasice

Društvo -
Na manifestaciji povodom 25-godišnjice ujedinjenja Nemačke posetioci mogu da se upoznaju sa nemačkom tradicijom

BEOGRAD - Manifestacija Dani Nemačke u Beogradu povodom 25-godišnjice ujedinjenja Nemačke svečano je otvorena sinoć u tržnom centru „Stadion“ u Beogradu.Ambasada Nemačke u saradnji sa nemačkim kompanijama u Srbiji organizovala je manifestaciju koja traje tri dana, gde će posetioci imati mogućnost da uživaju u atmosferi Oktoberfesta i isprobavaju nemačke specijalitete i pivo.

Turistička ponudaVanja Kovačev iz organizacije manifestacije istakla je da je ovaj događaj omaž Nemačkoj kako bi se pokazali tradicija i običaji ove države.- Ovde smo da obeležimo nacionalni dan Nemačke i u vezi sa tim organizovali smo trodnevnu promotivnu manifestaciju na temu Dani Nemačke. Ova ideja će biti nastavljena i imaćemo nacionalne dane i drugih zemalja u raznim šoping-centrima - kazala je Vanja Kovačev.Nakon što je zvanično otvorena manifestacija, posetioci su imali mogućnost da uživaju uz muziku Femili benda i da obiđu štandove na kojima su se nudili nemački proizvodi, hrana i piće. Posetioci su pokazali veliku zainteresovanost za nemačke kobasice i pivo. Pored štandova sa hranom, pićem i kozmetikom, zainteresovani mogu da vide i turističke ponude iz te države.

Pad Berlinskog zidaPodsetimo, nakon što je kapitulirala 1945. godine, Nemačka je u narednih 45 godina bila podeljena na zapadnu i istočnu. Nakon pada komunizma i rušenja Berlinskog zida, Nemačka se ponovo ujedinila 3. oktobra 1990. godine, a Berlin je ponovo postao glavni grad države.(N. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track