VELIKA POBEDA SRBIJE! Otkrivamo kako je lažna država Kosovo povukla zahtev za članstvo u Interpolu! POTPUNI DEBAKL PRIŠTINE! Evo kako su Albanci odustali
Foto: Profimedia, Damir Dervišagić

debakl albanaca

VELIKA POBEDA SRBIJE! Otkrivamo kako je lažna država Kosovo povukla zahtev za članstvo u Interpolu! POTPUNI DEBAKL PRIŠTINE! Evo kako su Albanci odustali

Politika -

Saznajemo šta se dešavalo pred samu sednicu!

Ambasadi Srbije u Parizu danas nešto pre 15 časova dostavljena je nota u kojoj nekadašnji premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj povlači zahtev za članstvo Prištine u Interpolu.

Kako saznaje Kurir iz diplomatskih izvora, Priština je bukvalno sat vremena pre početka sednice Generalne skupštine Interpola, povukla zahtev. Prebrojavajući glasove delegata koji bi bili na njihovoj strani, shvatili su da će doći do potpunog debakla ako dođe do izjašnjavanja država članica.

Početak sednica Generalne skupštine Interpola, na čijem dnevnom redu je bilo i pitanje članstva tzv. Kosova zakazan je za 16 sati, a zbog povlačenja zahteva tzv. Kosova štampa se novi dnevni red.

"Velika pobeda Srbije i međunarodnog prava! Zahvaljujući ogromnom radu delegacije Republike Srbije, aplikacija takozvanog Kosova je povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu", napisao je Nebojša Stefanović na Tviteru.

Nota je dostavljena srpskoj ambasadi u Parizu jer je sedište Interpola u Lionu.

„Zahvaljujući tome što je najveći broj država članica Generalne skupštine Interpola doneo odluku da ne podrži aplikaciju prištinskih institucija, zahtev Prištine, da bude deo Interpola, povučen je neposredno pred sednicu Generalne skupštine“, rekao je Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu.

Stefanović je istakao da je ovo značajna diplomatska pobeda Srbije, ali i pobeda međunarodnog prava, policije i svih onih država koje su govorile u prilog tome da se ne sme dozvoliti politizacija Interpola.

"Imajući u vidu, da su na Kosovu 6. oktobra organizovani izbori za parlament, ljubazno vas molim da zahtev za našu aplikaciju za članstvo bude odložen do sledećeg zasedanja Generalne Skupštine Interpola", naveo je Haradinaj u pismu a preneo portal Kosovo onlajn.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track