SINIŠA MALI PORUČIO ĐILASU: Doveo si Beograd na rub, sproveo svoj lični investicioni plan i ENORMNU KRAĐU
Foto: Marina Lopičić

oštro!

SINIŠA MALI PORUČIO ĐILASU: Doveo si Beograd na rub, sproveo svoj lični investicioni plan i ENORMNU KRAĐU

Politika -

Ministar finansija Siniša Mali kazao je da je Dragan Đilas neko ko je doveo grad na rub propasti i sproveo ogromnu pljačku.

"Gospodin Dragan Đilas kaže da bi za šest meseci mogao da sprovede investicioni plan “Srbija 2025”, zaboravljajući da je imao nekoliko godina, a ne meseci, da uradi nešto dobro za ovu zemlju, umesto za svoje sopstvene dzepove. Za to vreme je znao samo da sprovede svoj lični investicioni plan, baziran na enormnoj krađi" - navodi se u saopštenju.

"Neviđeno licemerje, pomešano sa bezobrazlukom i nebrigom za ovu zemlju i narod. Čovek koji je doveo grad Beograd na rub propasti, istovremeno se lično bogateći, sada hoće da se vrati na vlast da bi uništio sve ono što smo izgradili, i uzeo sve ono što smo zaradili.

Jednu jedinu stvar je ostavio Beograđanima - 1,2 milijarde evra duga, dok su istovremeno njegove firme zaradile 619 miliona evra. Prosta računica, koja je jasna svakom građaninu Srbije" - stoji u pisanoj izjavi.

"Mi smo sredili finansije u gradu i državi, više nego duplo smanjili nezaposlenost, povratili ugled među investitorima, postigli najveći privredni rast u Evropi, dok sa druge strane smanjujemo javni dug. U poslednjih pet godina izgradili smo 350 km auto-puteva, a sada, kada imamo novca, možemo da radimo jos više, i zato želimo da sprovedemo plan “Srbija 2025”. Jasno je da je gospodin Đilas loš ekonomista kada je reč o javnim finansijama, ali da li je baš toliko loš da misli da je moguće za šest meseci uložiti u državu 14 milijardi evra? Verujem da misli da bi u tom periodu mogao da ukrade 14 milijardi evra, kao što je to činio dok je bio na vlasti. On i njegovi pajtosi nisu mogli da urade ni kanalizacionu i vodovodnu mrezu, a kamoli Beograd na vodi ili neki kilometar auto - puta" - kaže Siniša Mali.

"Mislim da smo dosadašnjim radom i rezultatima pokazali da građani mogu da nam veruju da ćemo u narednih pet godina ostvariti sve što smo obećali. Ispunili smo obećanje da ćemo povećati plate i penzije, kao što ćemo ispuniti i obećanje da će do 2025. godine prosečna plata biti 900 evra, a prosečna penzija između 430 i 440 evra. To će nam upravo omogućiti velike javne investicije koje planiramo - novi kilometri auto - puteva, 5.000 km puteva koje ćemo rekonstruisati, za šta ćemo izdvojiti 900 miliona evra, novi kilometri vodovodne i kanalizacione mreže u vrednosti od milijardu evra, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Uložićemo 600 miliona evra u digitalizaciju i obrazovanje i 500 miliona evra u stanove za mlade. Znamo da možemo da dostignemo privredni rast i od 7 odsto godišnje, što potvrđuje i Svetska banka. Za to se borimo, da bi svaki građanin u Srbiji mogao da živi bolje.

Sada imamo novca budžetu za nove projekte i nove izazove. Sada, kada je prošlo dovoljno vremena od vlasti Đilasove bahate družine, koja nam nije ostavila ništa sem ogromnih dugova. Danas imamo predispozicije da stvorimo bogatije i naprednije drustvo. Gledamo napred, u budućnost, i nećemo im dozvoliti da vrate zemlju u ružnu prošlost" - stoji u saopštenju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track