ĐINĐIĆ MI JE DAO DA PROČITAM DOKUMENTA OBELEŽENA KAO "DRŽAVNA TAJNA": Milomir Marić o susretu sa tadašnjim premijerom pred atentat
Foto: Damir Dervišagić, EPA Sasa Stankovic

strogo poverljivo

ĐINĐIĆ MI JE DAO DA PROČITAM DOKUMENTA OBELEŽENA KAO "DRŽAVNA TAJNA": Milomir Marić o susretu sa tadašnjim premijerom pred atentat

Politika -

Milomir Marić je u nedavnom intervjuu ispričao o svom susretu sa Zoranom Đinđićem i otkrio šta mu je tadašnji premijer Srbije doneo od poverljivih dokumenata.

"Neposredno uoči atentata me je pitao kada na BK TV, gde sam bio glavni urednik, nema nikog. Nedeljom, rekoh mu. Te nedelje je došao i tražio da sednemo u neku kancelariju koja nije moja. Seli smo u računovodstvo", rekao je Marić, pa dodao:

Zoran Đinđić
foto: EPA/Robert Ghement

"Prvi put se pojavio sa nekom tašnom. Tu su bili neki dokumenti. Između ostalog. bila su i dokumenta označena državnom tajnom kao i ona koja su se ticala procene bezbednosti premijera Srbije. Rekao mi je: 'Čitaj'. Tamo je pisalo da kao što je došlo do sukoba u surčinskom klanu između Čumeta s jedne strane i Dušana Spasojevića i njegove ekipe s druge, kako će oko prvog plena od droge da se posvađaju Legija i Spasojević i da će jedan drugog da ubiju. Pisalo je i da dotle treba držati stvari pod kontrolom i da ne treba preduzimati ništa".

Đinđić ga je, kako tvrdi Marić, pitao šta mislim o tome šta tu piše.

"Rekao sam mu da ceo grad priča da će biti ubijen. Rekao mi je da se ja ne razumem u to, da su to policajci koji razumeju bezbednost. Rekao mi je i da nemam pojma o politici", prisetio se Marić.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track