Najnepoželjniji gosti su partnerovi roditelji, a teško im pada zabavljanje partnerovog prijatelja

Gosti koji se malo previše odomaće, najveća su noćna mora svakog domaćina. Ali ono što domaćine baca preko ivice su blatnjave cipele kojima gosti ostavljaju tragove po celoj kući, utvrdila je studija britanskog portala sprovedena na 2.000 ljudi.

Sledeće na listi stvari koje domaćine ne podnose su gosti koji stalno "vise" na mobilnom i oni koji bez pitanja u kuću uvedu svoje kućne ljubimce. Za skoro 68 odsto domaćina preterivanje s modernom tehnologijom je znak nepristojnosti.

Osim toga, na crnoj su listi gosti koji njuškaju po sobama, bacaju opuške po dvorištu i traže posebne vrste napitaka. Svaki treći domaćin uvredio bi se kad bi se gosti seksali pod njihovim krovom, potvrdilo je istraživanje.

Najnepoželjniji gosti su partnerovi roditelji, bliski prijatelji i dalji rođaci. Svakom desetom najteže pada kada treba zabavljati partnerovog prijatelja.

"Lako je zaboraviti na manire, ali treba se u svakom trenutku truditi da budete pristojni. Pogotovo to važi kad ulazimo u nečiji dom kao gosti. Treba se staviti u domaćinove cipele i videti kako je njemu kad mu neko ostaje u kući", istakao je menadžer Airbnba James McClure.

kuhinja-rucak-familija.jpg
Profimedia 
Foto Profimedia

(Daily mail)