Evo kako da na pravilan način zaledite i sačuvate paradajz za jesen
Vaša zimnica može da bude obogaćena i "paradajzom iz zamrzivača" koji se jednostavno i lako priprema.
Jednostavno i brzo možete zalediti paradajz i kada vam bude trebao tokom jesenjih ili zimskih obroka, za 30- tak minuta ga možete odlediti i dodati u vašu omiljenu čorbu ili salatu, piše Stvar ukusa.
Ovako pripremljen paradajz može da stoji i do 6 meseci.
Sastojci:
- pola kilograma paradajza
Priprema:
1. Operite i dobro posušite paradajz.
2. Uklonite zeleni deo paradajza.
3. Stavite paradajize u kesu za zamrzivač sa što manje vazduha.
4. Položite ih i ostavite u zamrzivaču da se zalede. Zaleđen paradajz može da stoji i do 6 meseci.
5. Proces odmrzavanja je veoma jednostavan - izvadite paradajz iz zamrzivača. Sačekajte 30- tak minuta (on će još biti blago zaleđen), lagano oljuštite koru i spreman je za upotrebu ili serviranje.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
9 recepata za savršenu zimnicu
Kako da izaberete savršeno voće za slatku zimnicu
9 saveta za savršenu zimnicu
Kako da brzo i lako oljuštite paradajz
Slatko od dunja
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore