NOVI SAD: Prostitutke se nude i po kafićima

U klubovima se sve češće dešava da devojke prilaze momcima i otvoreno im nude seks za novac

Prostitucija se sa novosadskih ulica proširila se i u kafiće. U klubovima se sve češće dešava da devojke prilaze momcima i otvoreno im nude seks za novac. Takav slučaj desio se i u jednom popularnom klubu, gde je devojka išla od stola do stola i nudila svoje usluge.

"Prišla mi je veoma lepa, doterana, sređena devojka i počela neobavezno da ćaska sa mnom. U početku mi to nije bilo čudno, ali je onda počela da me zapitkuje da li bih išao sa njom i da li imam novca kod sebe. Odmah sam znao o čemu se radi. Samo sam joj se zahvalio i rekao da nisam zainteresovan za tako nešto", ispričao je Dejan Savin kojem se ovo desilo u jednom od popularnijih gradskih kafića.

Kako kaže, potom mu je prišao mladić koji je sedeo za susednim stolom koji mu je ispričao da je ta ista devojka prišla i njemu.

"Rekao mi je da je dolazila i kod njega sa istom pričom, otvoreno mu nudeći seksualne uluge za novac. Kada sam malo bolje pogledao video sam da za jednim stolom sedi čovek koji sve to posmatra i kod kojeg se ona kasnije vratila. Nema sumnje da je to njen makro koji motri na svaki njen korak i pazi s kim će otići", rekao je ovaj momak.

"To se dešava na ulici, pa kako da se ne dešava u kafićima i klubovima. Znamo da ima toga, ali mi kao vlasnici lokala teško možemo da im stanemo na put. Te devojke dođu u lokal kao gosti, naruče piće i ne znamo šta one dalje rade", rekao je Dragan Stanojević iz Udruženja ugostitelja Novog Sada.

U Omladini Jazasa, koja koordiniše rad novosadskog Svratišta za seksualne radnice, kažu da su dobro upoznati sa postojanjem klupske prostitucije u gradu.

"Osim ulične i visoke prostitucije, postoji i takozvana klupska prostitucija. Ona podrazumeva da se devojke u kafićima, klubovima, barovima nude za novac. Znamo da se to dešava i najčešće se time bave studentkinje ili čak i poslovne žene kojima je to dodatni izvor prihoda. One su svesne šta rade i u šta se upuštaju i mi do njih ne možemo dopreti", kazao je Darko Lazarević, potpredsednik Omladine Jazasa.

Uličnom prostitucijom se bavi oko 300 žena

U Svratište za seksualne radnice koje se nalazi na tajnoj lokaciji, dnevno dođe do 10 žena koje se bave uličnom prostitucijom. Ovo svratište otvoreno je radnim danima od 16 do 20 sati, a žene tu mogu da se okupaju, operu odeću, kuvaju. Prema procenama, uličnom prostitucijom u Novom Sadu bavi se oko 300 žena, a nemoguće je proceniti koliko njih se još bavi i klupskom i visokom prostitucijom.