SAVETI TERAPEUTA: Ako ste oprostili preljubu, više je nemojte pominjati

Sarkazam ima dovoljno jaku moć da trajno naruši ljubavni odnos

Malo truda spasava stvar!
Veliki broj problema u braku posledica je loše komunikacije. Partneri međusobno pretpostavljaju šta onaj drugi misli umesto da pitaju u čemu je problem. A nesporazumi se s vremenom gomilaju i uzrokuju bespotrebne svađe.

Čuvajte zdravlje jer tako čuvate brak

Poroci su opasni za vezu je zavisnik ne može da razmišlja ni o čemu drugom sem o tome. On skriva zavisnost, laže i zavlači partnera, a neretko krije i neki drugi zdravstveni problem misleći da je, ako je bolestan, partneru manje vredan. Zapamtite, ignorisanjem sopstvenog zdravlja ignorišete zdravlje svog bračnog odnosa!

Kilogrami viška nisu veliki problem

S godinama se telo menja, pa pokoji višak kilograma nije ništa neuobičajeno. Žene se njima previše zamaraju i ne uživaju u seksu jer se pribojavaju partnerove reakcije. Međutim, muškarcima je važan isključivo seks, a žene treba da se fokusiraju na deo tela koji im se najviše sviđa na sebi. To će im dati dozu samopouzdanja, a upravo je to ono što muškarci vole.

Dajte šansu novom početku

Preljuba može da uništi vezu i potrebno je mnogo truda i rada da bi odnos nakon toga opstao. Ali ako je partner prevaru oprostio, onda ne bi trebalo više ni da je spominje, naročito ne u društvu. Sarkastični komentari o prošlosti uništavaju brak i dokaz su da niste spremni za novi početak.

Razlike među polovima ne treba da stoje na putu do sreće

Podela na muške i ženske poslove više ne postoji. U uspešnoj vezi oba partnera treba podjednako da nose teret porodice, a ako treba ponekad i da zamene uloge. Zato ne dozvolite da šabloni određuju vaš život, već ga krojite prema sopstvenim željama i mogućnostima.

Pozdrav može promeniti vezu

Svađe treba rešavati odmah zato što mogu zatrovati vezu i završiti ćutanjem, koje nekad potraje i mesecima. Na kraju partneri zaborave zašto su se i posvađali, ali ih durenje odvede predaleko, pa ni sami ne znaju kako da prekinu tišinu. Najbolje je početi običnim pozdravom i ponekim „slučajnim“ dodirom, to su dobri znaci da ste još uvek spremni da radite na vezi.

Ne postoji savršen par

Parovi često misle da su tuđe veze savršene. Istina je da savršenstvo ne postoji i da svako ima svojih problema, pa nikakvoj zavisti ne treba davati prostora. Takvo razmišljanje trebalo bi da bude podsticaj da poradite na sopstvenoj vezi.

Doskočite rutini

Veza i brak iziskuju puno truda, a u suprotnom mogu lako upasti u kolotečinu. Ako vezi preti rutina, partneri greše čekajući da onaj drugi napravi prvi korak. Važno je reagovati, a ne očekivati da partner to uradi.

Probudite sekusalnu želju

Briga oko dece, posao i umor često remete seksualni život. Želja vremenom jenjava, pa treba rasplamsati strasti. Ponekad je najbolje upustiti se u vruće igrice čak iako niste potpuno raspoloženi, jer kad dodiri krenu, i želja će se probuditi.