UZELI GA NA ZUB: Omerovića napali što neće automobil

Dado Djilas
Predstavnici sindikata ne mogu da razumeju zašto funkcioner odbija da koristi službeni auto, koji mu pripada

BEOGRAD - Ne znaju za šta da ga napadnu, pa pronašli glupost.
Predsednik Upravnog odbora „Pošte Srbije“ Meho Omerović našao se u nezgodnoj situaciji kad su ga predstavnici sindikata ovog javnog preduzeća napali zato što ne koristi službeno vozilo!

Naime, Omerović je odbio da se služi vozilom „Pošte Srbije“ jer živi u blizini sedišta preduzeća. Iako na to ima zakonsko pravo, Omerović jednostavno smatra da je besmisleno da se vozika na tako kratkoj relaciji, te tvrdi da mu automobil ne treba. Međutim, predstavnici sindikata su se, ničim izazvani, našli uvređeni zbog toga, tvrdeći da to radi u marketinške svrhe, kako bi ulepšao svoju reputaciju.

- Omerović je odbio da primi službeni auto jer živi veoma blizu ustanove u kojoj radi. Takođe, ima svoj privatni automobil i ne treba mu još jedan. Ali naišao je bez razloga na nož kod nekih zaposlenih koji smatraju da on to radi kako bi promovisao svoje poštenje - kaže izvor Kurira iz „Pošte Srbije“. Naš izvor dodaje da predsednik UO „Pošte Srbije“ je bio zapanjen kad je čuo za šta ga zaposleni napadaju.

- Omerović nije mogao da se načudi zbog čega ga članovi sindikata napadaju. Pokušao je da im objasni zašto mu službeni automobil nije neophodan, ali nije vredelo. Zato nije želeo da ulazi u dalju polemiku o tome - tvrdi naš izvor.
Kako bismo čuli šta na celu ovu zbrku zbog službenog automobila ima da kaže njen glavni akter, pozvali smo Omerovića, ali juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara Kurira.

(N. S.)