Sastojci:
- 180 ml jogurta
- 150 ml mleka
- sok od jedne pomorandže
- 400 g očišćene bundeve
- 250 g mekog brašna
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 15 g praška za pecivo
- 2 kašike kokosa
- sitno rendana korica cele pomorandže
- 100 g seckane bele čokolade
- 100 g seckanih badema
- đumbir
- cimet
Priprema:
Bundevu skuvajte u vodi da omekša toliko da od nje možete viljuškom ili mikserom da napravite pire - dakle, kuvajte, ocedite višak vode i napravite pire od bundeve. Ostavite ga da se malo ohladi, zatim dodajte jogurt, mleko i sok pomorandže i sve dobro promešajte.
U posebnoj posudi prosejte brašno, dodajte šećer, prstohvat soli, prašak za pecivo, kokos, rendanu koricu pomorandže, usitnjenu belu čokoladu, bademe, malo rendanog đumbira i cimet u količini koju volite. Toj mešavini dodajte mešavinu s bundevom i sve promešajte da bi se svi sastojci u potpunosti sjedinili.
Masu sipajte u podmašćen i pobrašnjen kalup i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a kasnije smanjite temperaturu na 180 stepeni.
Kad se kuglof ispeče, ostavite ga u kalupu da se ohladi (kad je pečen, veoma je mekan, steći će se kad se ohladi, pa ćete ga lako izvaditi iz kalupa).
Savet: Bademe i belu čokoladu možete i izostaviti, ili bademe po želji zameniti lešnicima ili orasima.
Jesenji kolač
Objavljeno
31.10.2013. 18:29h
→ 25.05.2017. 12:50h