Prste da poližeš
Hleb s belim lukom
Sastojci
- 1/2 kg brašna
- pola kašičice soli
- 1 kesica instant kvasca
- 1 kašičica šećera
- 300 ml mlake vode
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašika svežeg peršuna
- so biber
Priprema
U brašnu napravite rupu u sredini. Pomešajte kvasac sa šećerom i mlakom vodom i ostavite petnaestak minuta da nadođe, pa ga sipajte u rupu u brašnu. Dodajte so, postepeno dospite mlaku vodu i zamesite testo, koje nakon toga treba da odstoji pola sata. Testo podelite u tri loptice. Razvaljajte ga i ostavite oko 15 minuta da naraste. U međuvremenu sitno iseckajte beli luk i pomešajte ga s uljem. Premažite testo i pospite ga peršunom i biberom. Pecite na 200 stepeni.
Savet: Ko voli, dva iseckana čena belog luka može dodati i u testo!