Pazite da vam Deda Mraz ne donese bebu!

Malo alkohola, praznična atmosfera ili nešto treće, razlozi su zašto čak 51 odsto žena zaboravi da popije kontraceptivnu pilulu, zatim mora da pije pilulu za dan posle, a u mnogim slučajevima za to već bude kasno

Praznici nam stižu, što za mnoge znači – stiže i neki kilogram viška. Međutim, to je manji problem, ako uzmemo u obzir da polovina žena tokom praznika neplanirano zatrudni.

Malo alkohola, praznična atmosfera ili nešto treće, razlozi su zašto čak 51 odsto žena zaboravi da popije kontraceptivnu pilulu, zatim mora da pije pilulu za dan posle, a u mnogim slučajevima za to već bude kasno.

Istraživači veruju da je razlog za to što se tokom praznika pije više alkohola, užurbani smo, posećujemo porodicu, prijatelje... Studiju je sprovela farmaceutska kuća "Lojd farmasi", a rezultati su pokazali da jedna od šest žena zaboravi da popije pilulu za kontracepciju tokom prazničnih dana jer popije previše alkohola.

Jedna od sedam devojaka jednostavno zaboravi da popije pilulu zbog vreve i gungule oko praznika, a svaka šesta žena zaboravlja da popije pilulu nekoliko dana za redom. Neplanirane seksi avanture tokom praznika nisu neuobičajene, a oko 28 odsto devojaka zaboravlja da ponese pilule kada ode na proslavu Nove godine u neko drugo mesto, zbog čega im one nisu pri ruci kada zatrebaju.

Nakon ovih rezultata, verovatno ne iznenađuje to što 13 odsto dama u vreme novogodišnjih praznika mora da pije pilulu za dan posle – ako se seti da je popije sutradan.

Znamo da su praznici i vreme dobrog provoda, da može da vas ponese atmosfera, ali ipak pazite da vam Deda Mraz ne donese bebu.