Đorđe Jokić: Kežman mi pretio

Nisu hteli da me isplate, Mateja mi je rekao da oni mogu sve i da moram da treniram tri puta dnevno, a bio sam korektan zbog Butorovićeve smrti, kaže defanzivac

Zar mi tako vraćaju?
Bivši fudbaler OFK Beograda i Vojvodine Đorđe Jokić, razočaran odlukom drugostepene Arbitražne komisije zbog presude u korist Novosađana, otkriva pozadinu spora i sramotno ponašanje bivših i sadašnjih čelnika kluba. Jokić ističe da i FSS pokazuje da ga ne interesuje pravo i pravda, već ćutke prelazeći preko očiglednih primera mobinga, pospešuje malteriranje igrača.

- Vojvodina je prestala da ispunjava svoje obaveze prema meni još u aprilu. U međuvremenu preminuo je predsednik Butorović, tako da iz poštovanja prema njemu nisam želeo da potežem pitanje dugovanja. Međutim, onda sam na prvoj prozivci dobio obaveštenje od trenera Marka Nikolića da ne računaju na mene, pod izgovorom da im je moj ugovor „težak“ i da oni neće biti u prilici da me isplaćuju - priča Jokić.
Jokić u svom sukobu s Vojvodinom posebno potencira nekorektnost Mateje Kežmana i Radisava Rabrenovića.

- Oglušili su se i na moj predlog da mi se isplaćuje dug u ratama i na upozorenje da u ugovoru postoji aneks po kojem je klub obavezan da mi omogući isključivo rad s prvim timom i šefom stručnog štaba prvog tima. Rekao sam im da sam uvek bio korektan, na šta sam od Kežmana dobio pretnju da „oni mogu sve“ i „treniraćeš tri puta dnevno“. Tada sam odlučio da ih tužim, pa sam u prvom stepenu dobio presudu u svoju korist, da bi po žalbi Vojvodine drugostepena komisija preinačila odluku.
Marina Lopičić 
Mateja Kežman

Štitio klub
RNIĆEV SUKOB INTERESA

Za Jokića je neshvatljivo da član drugostepene komisije bude Marjan Rnić, funkcioner FS Vojvodine, koji je po logici stvari štitio interes najvećeg kluba iz svoje baze, a ne igrača.
- Bio sam mladi, čak i A reprezentativac, uvek se trudio da Srbiju predstavljam na najbolji način, ali sad kad sam se posla osam godina u Rusiji vratio i kad sam doživeo neke stvari, počeo sam da sumnjam u čelne ljude FSS. Zar učešće Rnića u rešavanju mog spora nije primer sukoba interesa?

Pravda
POLEDICA: DVOSTRUKI ARŠINI

Predsednik Nezavisnog sindikata Mirko Poledica kaže da se Komisija rukovodi dvostrukim aršinima kad donosi presude i povlači paralelu a nekim ranijim slučajevima.
- Da je u pitanju igrač Crvene zvezde, Jokić bi već dobio presudu u svoju korist. U slučaju Zvezde seče se satarom, a ovde su im očigledne stvari nejasne. Na primer, Marko Perović dobio je raskid ugovora na štetu Zvezde, a pravno gledano gotovo da ne postoje razlike između njega i Jokića - rekao je Poledica.