BEŽALA OD MUŽA: Fiona orgazam doživela posle 13 godina!

Shutterstock
Nekad bi rekla „ne večeras“, a nekad bi samo ležala ukočeno i prazno. Nisam mogao više da izdržim i rekao sam joj da ću da je napustim. Bio sam umoran od stalnog odbijanja

Fiona Poter (34) po prvi put u životu uživa u seksu sa svojim mužem Adamom pošto ga je 13 godina odbijala, jer joj je seks uvek "delovao kao obaveza“. Fiona i Adam žive u Mandonu u Eseksu i imaju petogodišnju ćerku Grejs.

Fiona ima petnaestogodišnjeg sina Luka iz prethodne veze. Ona do svoje 34. godine nije uživala u seksu. Bila je zadovoljna da ima seks tri puta godišnje. Sa Adamom je u braku 13 godina i bili su na ivici raskida.

Fiona je konačno doživela orgazam sa svojim mužem, nakon što ga je 13 godina odbijala. Njen seksualni nagon je bio toliko nizak da ju je to zamalo koštalo braka, ali, srećom, par je potražio pomoć terapeuta.

"Za mene je to bila neka vrsta dužnosti i nisam volela to da radim, jer mi je delovalo kao još jednaobaveza. Radije bih spavala, jer sam stalno bila umorna. Volela sam Adama, ali nisam znala kako to da mu pokažem", rekla je Fiona.

Za Adama situacija bila toliko neizdrživa da je razmišljao o razvodu. "Nekad bi rekla „ne večeras“, a nekad bi samo ležala ukočeno i prazno. Nisam mogao više da izdržim i rekao sam joj da ću da je napustim. Bio sam umoran od stalnog odbijanja", rekao je Adam.

Terapeutu Trudi Henington poznati su ovi problemi, jer na svojoj klinici u Jorkširu svakodnevno radi sa ljudima koji imaju seksualne probleme i probleme u vezi.

"Na seks se skoro gleda kao na luksuz, pa ako nešto ne funkcioniše, seks je poslednja stvar na kojoj ljudi rade, a teško je da se obrate se za pomoć po tom pitanju. Kada postoje problemi sa seksom, žena gubi samopouzdanje i to može da utiče na ostatak njenog života", rekla je Trudi.

Trudi je pomogla Fioni i Adamu da probude žar i otkrila je da neki od njihovih problema potiču iz Fioninog detinjstva i adolescencije. Njeni roditelji su se razveli kada je imala 11 godina i ona jeretko viđala oca, koji se ponovo oženio i stvorio porodicu. Majka ju je odgajala kao hrišćanku i učila je da je seks pre braka pogrešan. Ona to nije htela da prihvati i sa 16 godina je ostala trudna. "To je bio moj način da kažem „ne možeš mi ništa, to je legalno, mogu da radim šta hoću", rekla je Fiona.

Fiona je ubrzo imala pobačaj, pa je zatrudnela još dva puta, od kojih je jednom pobacila, a drugi put abortirala. U 18. godini je dobila sina Luka. Trudi kaže da Fionino rano seksualno iskustvo nije uspelo da joj pokaže koliko zabavan može biti seks, jer je uvek bilo negativnih posledica. Pored toga, bila je u vezi i s dečkom koji ju je jednom prisilio na seks. "Insistirao je da imamo seks i na kraju sam pristala samo da bi me ostavio na miru. Nakon toga seks sam počela da posmatram drugačije i želela sam da ga imam što ređe", objašnjava Fiona.

Fiona je priznala da je ranije izbegavala bilo kakvu intimnost sa svojim mužem, čak i maženje, jer se plašila da će on zbog toga pomisliti da sledi seks. Trudi im je zabranila seks kako bi Fiona naučila da se mogu razmenjivati nežnosti i bez obaveze da to pređe u seks. Pored toga, savetovala ih je da češće izlaze zajedno u grad, a Fioni je predložila da čita erotske romane kako bi češće bila raspoložena za seks. Njih dvoje su se pridržavali onoga što im je savetovano i uspeli su da prebrode krizu. Priznali su da je to što im je seks zabranjen na njih uticalo tako što su više želeli jedno drugo, pa su konačno imali seks u kome su oboje uživali.

"Preokret se desio prvi put kad smo imali neverovatan seks. Shvatili smo da smo dugo zapostavljalijedno drugo. To nam je bio najbolji seks u životu i dugo posle njega smo sedeli izbezumljeni ponavljajući „ovo je bilo fantastično“, otkrila je Fiona.