Musaka od kelja i junetine u gnezdu

Shutterstock

Sastojci:
- 700 g mlevene junetine
- 1 glavica kelja
- 4 dl pavlake
- so, biber, biozačin
- čeri paradajz
- malo rendanog parmezana
- 2 komada jaja
- majčina dušica
- 2 glavice crnog luka

Priprema:
Izdinstati dve glavice crnog luka, koji je prethodno sitno iseckan. Kad je spreman, dodati mlevenu junetinu. Sve zajedno dinstati 15 minuta, a zatim dodati so, biber, majčinu dušicu i čeri paradajz. U podmazan vatrostalni pleh složiti listove kelja koji su prokuvani 10 minuta na pari kako bi omekšali.

Treba ih složiti tako da podsećaju na gnezdo, a kad je pripremljeno u njega treba složiti fil od mlevenog mesa i začina i pokriti ga preostalim listovima. Sve to staviti u rernu da se peče 30 minuta na 180 stepeni. Nakon toga, pleh izvaditi i preliti jelo smesom od umućenih jaja i pavlake, u koju je dodato i malo parmezana. Vratiti musaku u rernu i peći još 15 minuta.