PROTEST U MLADENOVCU: Polovina đaka ne ide na časove!

Aleksandar Jovanovic
Traži se smena Tatjane Maričić zbog zataškavanja nasilja tokom nastave

MLADENOVAC - Prekipelo im.
Više od polovine dece juče nije došlo u Osnovnu školu „Sveti Sava“ zbog bojkota nastave, koji su organizovali roditelji učenika zbog nastavnika srpskog jezika, koji je nedavno, na školskom hodniku, gušio đaka sedmog razreda. Roditelji učenika koji juče nisu bili na nastavi kažu za Kurir da će istrajati u nameri da smene direktorku škole Tatjanu Maričić.

Podrška nastavnika

- Imamo više od 300 potpisa, a i nekoliko nastavnika stalo je na našu stranu i sami su deci predložili da ne dolaze - rekla nam je Mirjana B., koja navodi da roditelji žele da njihova deca idu u školu u kojoj rukovodstvo neće prikrivati zlostavljanja.

Roditelji kažu da ovo nije prvi slučaj koji je ove godine zataškan. U februaru je, za vreme nastave, učenik od 15 godina zlostavljao jedanaestogodišnjaka ometenog u razvoju. Reporteri Kurira bezuspešno su juče pokušavali da uđu u školu kako bi razgovarali sa direktorkom Maričić. Svaki put zaustavljao nas je policajac, koji nas je legitimisao i nije dozvoljavao da uđemo. Napokon nam se direktorka javila na telefon:

Direktorka: Sve je u redu

- U školi sam, nastava se normalno odvija, sve je u najboljem redu. Ne znam ko su ti policajci i zašto su vas oterali. Hoću da vam dam izjavu, ali ne mogu sada, imam posla - rekla je Maričić.

(A. K.)
Aleksandar Jovanovic 
Mirjana B.

Opštinsko veće
DIREKTORKA, DAJ OSTAVKU

Predsednik opštine Mladenovac Dejan Čokić kaže da je opštinsko veće jednoglasno predložilo smenu Tatjane Maričić.
- To za nju nije obavezujuće. Masovno dobijamo žalbe na njen rad i sprovođenje torture. Ni moja deca danas nisu otišla na časove. Od 400 učenika 200 nije bilo na nastavi - istakao je juče Čokić.