ČETIRI RAZLOGA ZA KRAJ: Draga, ostavljam te

Zvocanje supruge, manjak seksa, druga žena, kao i to što nisu u centru pažnje najčešći su razlozi zbog kojih muškarci napuštaju supruge

Vredi li ga zaustavljati?
Sigurno ste barem jednom u životu ostali šokirani zbog iznenadnog razvoda nekog para koji je izgledao srećno. Kad se tako nešto dogodi, obično se svi pitaju zašto je došlo do razilaženja kad su delovali tako skladno. Otkrivamo vam četiri razloga zašto muškarci ostavljaju svoje supruge.

Nedostaje im zabave

Kad ste se upoznali, bili ste mladi i bezbrižni. Vreme ste provodili zabavljajući se i sanjareći o budućnosti, ali kada ste se venčali, sve se promenilo. Dobili ste decu, stisle su vas obaveze, život se iz temelja promenio i počeli ste da se udaljavate. Onda vam, kao iz vedra neba, vaš muškarac saopšti da diže ruke od svega jer mu nedostaje uzbuđenja. Ovo je veoma česta situacija s današnjim muškarcima. Ipak, tako se ponašaju samo kukavice nespremne za roditeljstvo i obaveze koje život nameće.

Seks je redak i rutinski

Skoro da nema osobe u braku koja se povremeno ne žali na ovaj problem. Posao, deca i stresan život veoma su iscrpljujući, pa je seks često poslednja stvar koja vam je oboma na pameti na kraju napornog dana. A da li je to zaista pravi razlog da muškarac pomisli za razvod? Naravno da nije! Nije rešenje ni biti u braku u kom nema seksa, ali savet za muškarce (ali i žene) koji imaju ovaj problem je da malo porade na strasti i da, umesto bega iz braka, probaju romantični beg u dvoje.

Više nije centar vašeg sveta

Naravno da nije kad imate decu! Muškarac koji svojoj ženi ovo prigovara naprosto nije odrastao jer se ne miri s činjenicom da se život njegove supruge više ne vrti samo oko njega. Poštovanje, poverenje i razumevanje moraju biti ključ dobrog braka.

Ženino prigovaranje

Ženski prigovori, koliko god bili argumentovani i na mestu, muškarcima su vrlo opterećujući jer niko ne voli da pored sebe ima ženu koja stalno nešto zvoca. Probleme rešavajte razgovorom i ne ostavljajte utisak večito nezadovoljne žene jer je ovo (pored pojavljivanja druge žene) najčešći razlog zašto muškarci dižu ruke od braka.