MINISTARSTVO ODGOVORILO: Radulović nikog nije pritiskao

Dragan Kadić
Ministarstvo podseća Čolakovića da dolazi iz stranke čiji je predsednik istovremeno potpredsednik Vlade i ministar rada, u čijoj je nadležnosti Zakon o radu

BEOGRAD - Vruć krompir.
Ministarstvo privrede ni na koga nije vršilo pritisak da prihvati određena rešenja u predloženom zakonu o radu i ne beži od odgovornosti da prihvati „vruć krompir u ruke“.

Iznenađeni

- Predlog zakona je u najboljem interesu i radnika i poslodavaca i države, a najviše u interesu 700.000 nezaposlenih. Iznenađeni smo izjavom poslanika PUPS Mome Čolakovića da je ministar Saša Radulović izvršio snažan pritisak za neka rešenja koja idu na štetu radnika. Ministarstvo i ministar Radulović nikoga nisu „pritiskali“ tokom rasprave - navelo je to ministarstvo.

Ministarstvo podseća Čolakovića da dolazi iz stranke čiji je predsednik istovremeno potpredsednik Vlade i ministar rada, u čijoj je nadležnosti Zakon o radu, i koji koordinira radom Radne grupe za izradu nacrta tog zakona.

Rasprava

- Ovakve izjave poslanika vladajuće koalicije, kao i bojkot sindikata, ne smatramo konstruktivnim načinom za donošenje sistemskih zakona. Javna rasprava je najdemokratskiji put za definisanje zakonskih rešenja - poručilo je Ministarstvo.