Sastojci
l 3 glavice kiselog kupusa
- 1 kg suvih rebara
- 300 g jagnjetine od plećke
- 300 g dimljene slanine
- 2 kašike aleve paprike
- soli i bibera po ukusu
- 1 kašika svinjske masti
- 2 lovorova lista
Priprema
ZZemljanu posudu ili dublju šerpu namazati mašću. Kupus iseći na krupne komade, a suvo meso, slaninu i jagnjetinu na kockice 3 x 3 cm. U šerpu slagati red kupusa, red mesa dok se ne potroše svi sastojci, sve to posoliti i pobiberiti po ukusu i na kraju ušuškati listovima kupusa koje takođe treba premazati mašću. Razmutiti alevu papriku u šolji mlake vode i preliti preko svega. Kuvati na laganoj vatri dva-tri sata.
Restoran Redakcija
Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45 l
šef kuhinje Pavle Sretkovič
Svadbarski kupus
Objavljeno
27.12.2013. 23:16h
→ 01.06.2017. 0:00h