SKANDAL U MLADENOVCU: Tetkice peru direktorkin stan i prže joj kobasice!

Marina Lopičić
Kad nas okupi na sastanku, govori nam da smo ološ i da treba da se stidimo kad se pogledamo u ogledalo, kaže Marina Bujagić

MLADENOVAC- Kao u popravnom domu!
Pomoćni radnici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Mladenovca tvrde da ih direktorka Tatjana Maričić maltretira!

- Traži da joj peremo auto i pržimo jaja i kobasice u radno vreme. Naterala je dve koleginice da joj čiste stan. U školi se svi nadaju da će iz Ministarstva prosvete stići obaveštenje da se razrešava dužnosti - priča Marina Bujagić (32), servirka u školi.
Podsećamo, škola je dospela u žižu javnosti kad je nastavnik srpskog jezika davio đaka sedmog razreda. Ogorčeni roditelji rešili su da se suprotstave direktorki, koja je pokušala da zataška incident.

Napadi na osoblje

Direktorka je verbalno napala Marinu u četvrtak, zbog čega je od juče na bolovanju.
- Tvrdi da sam širila glasine da će baciti bombu. Drala se na mene, počela sam da se gušim i tresem. Blagajnica je htela da me vodi u Hitnu pomoć, a onda se opet pojavila direktorka, i, kao da se ništa nije desilo, rekla mi: „Maki, pa šta je bilo?“ Javila sam se psihijatru kojeg već nekoliko meseci posećujem - priča Marina.

Čekaju Ministarstvo

- Kad nas okupi na sastanku, govori nam da smo ološ i da treba da se stidimo kad se pogledamo u ogledalo - dodaje ona.

Roditelji su u četvrtak, nakon šest dana bojkota, pustili decu u školu jer su im u Ministarstvu prosvete rekli da sve ide „u smeru utvrđivanja nepravilnosti“. U sredu je bio vanredni inspekcijski nadzor, a u četvrtak dolazi republička prosvetna inspekcija.
- Imamo informaciju iz Ministarstva da je trebalo da joj bude uručen otkaz jer su pronašli gomilu nepravilnosti - kažu roditelji. Juče smo pokušali da stupimo u kontakt s Tatjanom Maričić, ali ona do zaključenja ovog broja nije odgovarala na naše pozive.

U Ministarstvu prosvete nam su nam rekli da još nije doneta odluka o smeni direktorke.
- U školu je prekjuče upućen vanredni inspekcijski pregled i na osnovu stanja koji utvrdi inspekcija Ministarstvo će doneti odgovarajuće mere - kažu u Ministarstvu prosvete.
Dokaz... Pranje automobila

Naredbe... Poruke osoblju

Zamenik direktora
TERAO JE DA GRLI STUB!

Kako kažu zaposleni u OŠ „Sveti Sava“, i prošle nedelje je bilo napada na pomoćno osoblje u ovoj školi. Tada je direktorkin zamenik napao jednu od tetkica koje čiste direktorkin stan i terao je da stoji pored stuba i da ga grli.
- Ceo dan se drao na nju, a na kraju su morali da zovu Hitnu pomoć jer joj je pozlilo - kaže Marina.