Milka torta s belom i crnom čokoladom

Sastojci

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
6 kašika mlake vode
3 kašike kakaoa

Za fil

1 l mleka
150 g šećera
100 g gustina
100 g bele čokolade „milka“
200 g margarina

Glazura

5 kašika mleka
4 kašike šećera
150 g margarina
200 g čokolade „milka“

Priprema
Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u šne. Dodati žumanca, a zatim šećer, brašno, prašak za pecivo, vodu i kakao. Okrugli pleh sa štipaljkom obložiti papirom za pečenje, u njega sipati smesu i peći na 200 stepeni dok kora ne bude sasvim pečena. Nakon toga oštrim nožem prepoloviti je na dva dela.

Priprema fila: Jedan decilitar mleka razmutiti s gustinom i šećerom. Ostatak mleka s čokoladom staviti na vatru da provri, pa dodati gustin. Mešati dok smesa ne bude gusta, potom u nju dodati margarin isečen na kockice i mešati dok se ne istopi. Filovati tortu. Na kraju skuvati glazuru, njom preliti tortu i ukrasiti je seckanim bademima.