Teleće rolnice

Sastojci

600 g telećeg filea (2 x 300 g)
120 g ementalera
1 crvena paprika babura
50 g rukole
so i biber po ukusu
200 g šampinjona
2 dl neutralne pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa
100 g pršute


Priprema
Teleći file iseći napola i tučkom za meso ga izlupati i lepo razvući. Nafilovati ga ementalerom, rukolom, paprikom i pršutom, zamotati u rolnicu, posoliti, pobiberiti i peći u gril tiganju oko 15 minuta (povremeno ih okrenuti sa svake strane). Kada porumene, skloniti ih s vatre i u tiganju u kom su se pekle propržiti šampinjone iseckane na trakice, a posle nekoliko minuta dodati senf i neutralnu pavlaku i sos kuvati 10 minuta.
Rolnice iseći i bogato ih preliti sosom.


Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45