Zašto treba redovno masturbirati

Seksolozi kažu da se „džepnim bilijarom“ treba baviti što češće

Slobodno se „igrajte“ što češće.
Masturbacija je zdrava i deo je zdravog seksualnog života, a seksolozi kažu da bi muškarci trebalo da je upražnjavaju svakodnevno zbog mnogih zdravstvenih prednosti koje donosi. Na primer, masturbacija sprečava razvoj karcinoma, ako je verovati australijskom istraživanju koje kaže da više od pet ejakulacija nedeljno smanjuje rizik za rak prostate za trećinu.

1. Masturbacija pomaže u održavanju čvrstoće penisa, koji, isto kao i ostatak tela, s godinama gubi tonus mišića. Redovna masturbacija ili, još bolje, seks jača mišiće na dnu karlice, što sprečava erektilnu disfunkciju.

2. Redovna masturbacija takođe sprečava preranu ejakulaciju jer razvija osećaj kontrole dugotrajnom vežbom. Stručnjaci zato preporučuju svima koji s tim imaju problema redovnu masturbaciju s vežbanjem odlaganja ejakulacije.

3. Ejakulacija, bilo da je posledica seksa bilo masturbacije, jača imunitet povećavanjem količine hormona stresa kortizola, a poznato je da on u manjim količinama pomaže u jačanju imuniteta.

4. Na kraju, ejakulacija podstiče dobro raspoloženje izlučivanjem neurohemikalija oksitocina i dopamina (orgazam je najjači prirodni izvor dopamina). Ako niste znali, snimak mozga osobe koja svršava izgleda isto kao snimak mozga osobe koja je upravo sebi ubrizgala heroin.