PROTEST: Ivanovića pustiti na slobodu ili napuštamo skupštinu

Z. Šaponjić
Dela za koja se tereti Ivanović stara su punih 15 godina. Neki od svedoka koje je ponudio tužilac dali su svoju izjavu tada, pa se postavlja pitanje, ako su ti dokazi validni, poručuju njegove stranačke kolege

KOSOVSKA MITROVICA - GI "Srbija, demokratija, pravda" čiji je Oliver Ivanović lider, zatražila je danas da se on bezuslovno pusti na slobodu.

Potpredsednik stranke Ksenija Božović izjavila je da će od odluke nadležnih da iz pritvora puste Ivanovića i omoguće mu odbranu sa slobode, i od dogovora sa predstavnicima Vlade Srbije i Kancelarije za KiM, zavisiti da li će odbornici ove stranke napustiti skupštine opština na severu Kosova.

- Ukoliko odlučimo da podnesemo ostavke na mesta odbornika u skupštinama opština, smatramo da će biti ugrožen i briselski sporazum. Smatramo takođe da u ovoj situaciji nema razloga da se ide na izbore – rekla je ona najavljujući nastavak protesta povodom hapšenja Ivanovića.

- Dela za koja se tereti Ivanović stara su punih 15 godina. Neki od svedoka koje je ponudio tužilac dali su svoju izjavu tada, pa se postavlja pitanje, ako su ti dokazi validni, zašto Ivanović nije ranije pozvan da da izjavu. Drugi svedoci izjavu su dali u drugoj polovini prošle godine, posle punih 14 godina, pa je pitanje zašto su čekali 14 godina da to kažu – rekao je na konferenciji za novinare Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.