Uputstvo za klitoris: Nekoliko važnih lekcija

Naučnica Natali Endžijer je utvrdila da koreni klitorisa sežu duboko u telo i da je G tačka (mekano tkivo unuar vagine), zapravo, samo zadnji deo klitorisa

Klitoris je seksualni epicentar žene, to svi znaju, ali ne i kako funkcioniše, kako se stimuliše.

"Naučnici su odavno potvrdili - razlika između klitoralnog i vaginalnog orgazma postoji. Ni žene ni muškarci nisu naročito oduševljeni ovim prvim, pre svega zbog toga što traje kratko i prilično je bzbrižan i usputan, dok je orgazam stimulacijom G tačke dublji. I bukvalno i figurativno", kaže za MH seksualni terapeut Ijan Kerner.

Međutim, novije studije otkrivaju da su svi orgazmi zapravo klitoralni, jer je klitoris seksualni epicentar iz koje se svaka vrsta telesn senzacije širi. Naučnica Natali Endžijer je utvrdila da koreni klitorisa sežu duboko u telo i da je G tačka (mekano tkivo unuar vagine), zapravo, samo zadnji deo klitorisa.

Oko uretre se nalazi prsten sunđerastog tkiva, poznat kao corpus spongiosum, koji se puni krvlju tokom seksualnog uzbuđenja i štiti mokraćni kanal od penetracije. Međutim, za vreme seksa, žene osećaju zadovoljstvo i u ovom delu tela, što je naučnicima polazna tačka za verovanje da je čitava ova sunđerasta regija ispunjena "korenjem" klitorisa.

Dakle, obratite pažnju na ovaj deo ženskog tela i posvetite mu se kako bi vaša partnerka doživela neočekivano zadovoljstvo i kako biste postali veštiji u krevetu. Pred vama je fenomen. Zato se igrajte s njim, istražujte na najrazličitije načine.