NIJE PETAK DAN ZA METAK: Subota u 19.37 idealno vreme za seks!

Dok Britanci seks ostavljaju za dana vikendam Srbi ne gube vreme jer im je svaki dan vikend

Britanci su nedavno sproveli istraživanje koje je pokazalo da većina parova vodi ljubav u 19.37. Osim subote, na lsiti aktivnih dana sz nedelja i petak. Dok Britanci seks ostavljaju za dana vikendam Srbi ne gube vreme jer im je svaki dan vikend. Međutim, nije da upražnjavanje seks vikendom nema smisla. Preopterećeni svakodnevnim obavezama i poslom, ljudi sve više planiraju seks kada im najviše odgovara. Iako to može delovati kao najneromatičnija stvar na svetum redovan fizička intimnost ipak je ključ srećna veze.

Jovan Marić, seksolog, kaže da je, nažalost, britansko istraživanje tačno. "Subota je dan relaksacijem vreme kada se centar za brigu u mozgu, amigdala, deaktivira, a ona je večiti problem za uživanje, naročito kod žena. S druge stranem stalni parovi sve više planiraju seksualne aktivnosti, a ona se opet u najvećem broju slučajeva realizuje u danima vikenda", rekao je Marić.

Dok je muškarac spreman na seks svakodnevno, žena svoj pun seksualni pontencijal doživljava tek od trećeg do petog dana u mesecu i to na sredini ciklusa.

Naš seksolog navodi da ne tako mali broj njegovih prijatelja zna da kaže: Jao moram to da radim sa ženom, a ne radi mi se", što ukazuje na gubitak spontanosti i seksualne gladi koja je posledica prekomernog rada ili činjenice da ženbe odlažu do vikenda jer se tada opuštaju. Seksolog kaže da je ćena specifična iz više razloga.

"Prvo, ona je u stanju da brine i po pet sati ukoliko nije zadovoljna kako je partenru spremila ručak, a to ubija seksualnu želju, Drugo, da bi žena želela seksm potrebno joj je 24-časovna predigra u vidu pažnje, nežnosti, dok je muškarcu dovoljno 5-10 minuta korektnog razgovora. Treže, muškarci su skloniji seksu ujutro jer je tada erekcija najspontanija, dok se žena opušta u večernjim časovima.", objašnjava Marić.