Palačinke s makom

Kurir štampano

Sastojci
♦ 125 g brašna
♦ malo soli, kašika ulja
♦ 1 jaje
♦ 300 ml mleka
♦ 250 g mlevenog maka
♦ 2,5 dl mleka
♦ 1 dl slatke pavlake
♦ 1 dl mleka

Priprema
Stavite brašno i so u dublju posudu, pomešajte ulje, jaja i mleko i ulijte u brašno (dobijćete retko testo). Ispecite palačinke i izvadite ih na tanjir. Fil napravite od 250 g samlevenog maka ili već gotovog, vakumiranog, koji je pošećeren. Poparite sa 2,5 dl mleka i svaku palačinku mažite ovom smesom. Uvijte ih i poređajte u vatrostalan sud. Potom ih prelijte sa smesom od slatke pavlake i mleka. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta da se lepo zapeku.