Glavni razlog zbog kog nemate sreće u ljubavi

Otkrijte pravi razlog zbog kog ste često sami i fali vam sreća u ljubavi

Koliko god da se trudite, iz veze u vezu, ne ide. Nemate, pa nemate sreću u ljubavi, i stalno, kao u nekom cirkularnom univerzumu, vrte vam se iste, neuspešne ljubavne priče.

Većina ljudi tada načini grešku koja ih vodi u identične priče još više: ne zastane i ne razmisli o svojim prošlim vezama, a bez toga teško da će vam bolji period početi.

Na primer, pokušajte da se setite kako je izgledao vaš odnos s roditeljima tokom tinejdžerske dobi. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da odnos s roditeljima u tim godinama može snažno da utiče na naše romantične veze kasnije u životu.

Studija u kojoj je učestvovalo oko 2.970 ispitanika je pokazala jaku vezu između odnosa s roditeljima u pubertetu i kvalitetu ljubavnih života. Odnosno, rezultati istraživanja su pokazali da su osobe koje su tokom tinejdžerskog doba imale zdrave odnose s roditeljima, kasnije u životu su imale zdrave, uspešne veze. S druge strane, oni koji su odrastili u nekoj vrsti problematičnog odosa, nisu mogli da se pohvale s kvalitetnim ljubavnog života.

Ovo svakako ne znači da za to treba kriviti roditelje. Umesto toga, navode stručnjaci, budite svesni toga da ste sada odrasla osoba koja treba da preuzme odgovornost za svoj ljubavni život, odnosno za svoje veze.

"Kao odrasla osoba morate razumeti kako vam je odnos s roditeljima uticao na kasniji ljubavni život. Kad to shvatite, preduzmite i konkretne radnje kako biste promenili svoje ponašanje, naravno, ako imate negativan obrazac", rekao je profesor Met Džonson sa univerziteta Alberta koji je predvodio istraživanje.