LIGA ŠAMPIONA: Junajted osvaja Pirej

Beta Ap
Klub iz Mančestera gostuje Olimpijakosu, uzbudljivu utakmicu odigraće Zenit i Borusija iz Dortmunda u Sankt Peterburgu

Dve uzbudljive utakmice.
Liga šampiona jedino je takmičenje u kojem Mančester junajted ove godine može da se nada trofeju. Isto bi mogli da kažu i u Borusiji iz Dortmunda, mada „milioneri“ imaju priliku da osvoje nacionalni kup. Obe ekipe večeras gostuju, Junajted u Atini protiv Olimpijakosa, a Borusija u Sankt Peterburgu protiv Zenita.
Kapiten Junajteda i bivši srpski reprezentativac Nemanja Vidić veruje da njegov klub može osvojiti titulu prvaka Evrope.

Očekuje trofej

- Verujem da ćemo učiniti nešto izuzetno u Ligi šampiona. Ukoliko budemo nastavili da igramo dobro, kao protiv Kristal Palasa i ako održimo nivo, mislim da nema protivnika koji će nas lako pobediti. Oduvek smo imali napadače koji znaju da daju golove, a upravo tako mora da se igra u Ligi šampiona - rekao je Nemanja Vidić (33).

U okršaju Zenita i Borusije svaki klub imaće po jednog Srbina. Za šampiona Rusije u protokolu biće Aleksandar Luković, dok će u redovima „milionera“ na klupi biti Miloš Jojić. Ukrajinac Anatolij Timoščuk odlično poznaje ekipu Dortmunda jer je nekoliko godina bio član Bajerna.

Spremni

- Borusija se spremala za nas i zato nas neće zavarati njihov ubedljiv poraz od Hamburga (0:3). U Bundesligi je sve jasno, Bajern je već šampion, a Dortmund je fokusiran na Ligu šampiona. Spremni smo za Nemce, znamo šta od njih možemo da očekujemo. Ako damo prvi gol, imamo čemu da se nadamo - jasan je Timoščuk (34).

Udariće brat na brata... Jojić i Luković

Jermenin u Dortmundu
MHTARIJAN: BOLJI SMO OD RUSA

Ruski mediji najveću opasnost po gol Zenita vide u liku ofanzivnog veznog igrača Borusije i reprezentativca Jermenije Henrika Mhtarijana (25).
- Očekujem da prođemo Zenit. Mislim da smo bolja ekipa. Naš trener Jirgen Klop spremio je dobru taktiku za ono što nas očekuje u Rusiji - tvrdi Mhtarijan.