Sastojci
♦ 1/2 kg mlevenog keksa
♦ 1/2 kg svežih jagoda
♦ sok od pola ceđene pomorandže
♦ 2 dl slatke pavlake
♦ 125 gr a la kajmaka
♦ 2 kašike kisele pavlake
♦ 100 gr šećera
♦ 1 limun
♦ 1/2 kesice želatina
Priprema
Keks, sok od pomorandže i kiselu pavlaku dobro sjediniti. Masu razvući na željenu posudu u obliku kruga ili kocke, po želji. Umutiti slatku pavlaku, a la kajmak, 100 g šećera i limun dok se ne dobije gusta masa. U ovu masu dodati rastopljeni želatin. Masu prohladiti i razliti preko keksa. Jagode očistiti i poređati odozgo. Lagano kašičicom svaku zaliti rastopljenim želatinom.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45